Aspon ESL Shippingin ruotsalaisvarustamo AtoB@C hankki 4100 dwt:n kuivarahtialuksen

5. marraskuuta 2018

Aspon ESL Shippingin ruotsalaisvarustamo AtoB@C hankki 4100 dwt:n kuivarahtialuksen

Aspon ESL Shippingin ruotsalaisvarustamo AtoB@C Shipping AB on ostanut vuonna 2000 rakennetun 4100 dwt:n 1A-jääluokan kuivarahtialuksen. AtoB@C on jo aiemmin aikarahdannut alusta pitkäaikaisesti ja varustamolla on myös omistuksessaan nyt ostettavan aluksen sisaralus.

Kauppa varmistaa asiakassopimuksiin erinomaisesti soveltuvan aluskapasiteetin saatavuutta ja sillä arvioidaan olevan vähäinen positiivinen kannattavuusvaikutus. Hankinnalla ei ole olennaista tasevaikutusta ja se rahoitetaan Aspo-konsernin olemassa olevilla rahoitusinstrumenteilla.

ASPO OYJ

Aki Ojanen
toimitusjohtaja

Lisätiedot:
Mikki Koskinen, toimitusjohtaja, ESL Shipping Oy, puh. +358 50 351 7791, mikki.koskinen@eslshipping.com

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin b-to-b -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändiemme, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua. www.aspo.fi

ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo. ESL Shipping varmistaa teollisuuden ja energiantuotannon tuote- ja raaka-ainekuljetukset ympärivuotisesti vaikeissakin sääolosuhteissa. Varustamo tarjoaa erityispalveluina suurten valtamerialusten lastauksia ja kevennyksiä merellä. AtoB@C-yrityskaupan toteuduttua ESL Shippingillä on uudisrakennukset mukaan luettuna yhteensä 50 alusta kantavuudeltaan 468 000 tonnia kuollutta painoa aikaisemman 331 000 tonnin sijaan. Aluksista 19 on kokonaan omistettuja, 2 alusta on vähemmistöomistettuja, yksi alus on vuokrattu ja loput 28 ovat aikarahdattuja.