Tuulta purjeisiin – merenkulku murroksessa podcast

Uusi merenkulkuaiheinen podcast on julkaistu äänipalvelu Suplassa. Tuulta purjeisiin – merenkulku murroksessa -podcast esittelee kuuntelijalle, millaista merialalla on nykypäivänä.

Suuri osa suomalaisista on matkustanut merillä, mutta millainen taustakoneisto mahdollistaa risteilyt ja Suomelle elintärkeät tavarakuljetukset? Meriala työllistää jopa 50 000 ihmistä niin maalla kuin merellä ja olemme Suomessa alan edelläkävijöitä. Kuusiosaisessa sarjassa tutustutaan merialaan telakoista satamiin ja luotseista jäänmurtajiin. Ohjelmaa luotsaa Lauri Saarilehto, joka on intohimoinen merimatkustaja ja laivaliikenteen seuraaja: ”Tuulta purjeisiin – Merenkulku murroksessa -podcast on seikkailu. Se on väylä rahtilaivan messiin, joka heiluu, koska muutamia kerroksia alempana lossataan juuri paperirullia ulos. Se on väylä monitoimimurtaja Polariksen sillalle Helsingin kattojen tasalle, ja se on väylä köysitikkaille, joita pitkin luotsi kipuaa ylös liikkuvaan laivaan. Tämä on podcast, joka on tehty rakkaudella ja nautinnolla.”

Sarjan on tuottanut Suomen Meriklusteri, merialan elinkeinotoimijoiden yhteistyöhanke, joka pyrkii nostamaan Suomen meriklusterin maailman johtavaksi suunnannäyttäjäksi erityisesti ympäristöteknologian ja digitalisaation alueilla.

Lue lisää ja ota podcast kuunteluun osoitteesta: https://www.supla.fi/ohjelmat/tuulta-purjeisiin-merenkulku-murroksessa.