Finnlines Oyj tuloskatsaus tammi–syyskuu 2018 (tilintarkastamaton) – investoinnit vastuullisuuteen jatkuvat

6. marraskuuta 2018

TOIMITUSJOHTAJA EMANUELE GRIMALDI OSAVUOSIKATSAUKSEN YHTEYDESSÄ:

”Finnlines-konsernin raportointikauden tulos kasvoi 7,3 miljoonaalla eurolla ja oli 75,3 miljoonaa euroa. Yhtiön tulos ennen korkoja, veroja ja arvonalentumisia (EBITDA) oli 129,0 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 120,4 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 43,4 miljoonalla eurolla ja oli 447,9 miljoonaa euroa.

Merikuljetus on selvästikin ympäristöystävällisin kuljetusmuoto. Nykyisin meriliikenne kattaa lähes 90 prosenttia maailmanlaajuisesta kaupasta, mutta aiheuttaa vain noin 2,2 prosenttia kaikista hiilidioksidipäästöistä. Tästä huolimatta IMO (International Maritime Organization) päätti vähentää hiilidioksidipäästöjä vähintään 50 prosenttia vuoteen 2050 mennessä verrattuna vuoteen 2008. Yhtiömme keskeinen tavoite on ollut vähentää polttoaineen kulutusta sekä haitallisia päästöjä. Finnlines on tehnyt useita konkreettisia investointeja ja toimenpiteitä edistääkseen kestävää kehitystä ja vastuullisuutta. Näihin toimenpiteisiin sisältyy pakokaasupesuriasennukset 21 laivaan, aluksen kulkunopeuden ja reitin optimointi, laivastomuutokset, polttoaineen seuranta, alusten rungon silikonimaalaukset, potkurijärjestelmien parantaminen, laivojen pidennysinvestoinnit ja lukuisat uudisrakennusprojektit, jotka tähtäävät kuljetusyksikkökohtaisten päästöjen vähentämiseen sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Jatkamme strategiamme toteuttamista päättäväisesti ja johdonmukaisesti. Olimme edelläkävijöitä jo viime vuosikymmellä, kun investoimme yli miljardi euroa moderniin laivastoomme. Viime keväänä kerroimme, että olemme tilanneet kolme modernia roro-alusta, jotka lisäävät 17 500 kaistametriä laivastoomme. Tämä 200 miljoonan euron investointi 5 800 kaistametrin teknologisesti kehittyneisiin ja ympäristön kannalta edistyneisiin roro-aluksiin jatkaa toimintamme ja ympäristötehokkuuden parantamista. Lisäksi tulemme investoimaan uuteen sarjaan moderneja, ympäristöystävällisiä ja isoja ropax-aluksia, jotka tullaan toimittamaan 3-4 vuoden kuluessa.

Nämä investoinnit mahdollistavat pitkäaikaisen ja vastuullisen kasvun yhdessä asiakkaidemme kanssa samalla kuitenkin säilyttäen korkeatasoisen luotettavuuden ja tehokkuuden. Olemme tyytyväisiä tämänhetkiseen operatiiviseen ja taloudelliseen kehitykseen ja tulemme tekemään – jälleen kerran – erinomaisen tuloksen vuonna 2018.”

LISÄTIETOA
Tom Pippingsköld, Talous- ja rahoitusjohtaja, puh. +358 40 519 5041, tom.pippingskold@finnlines.com

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.