Meriaura Group ostaa kaksi rahtialusta

15. lokakuuta 2018

Turkulaiseen Meriaura Groupiin kuuluva varustamoyhtiö VG-Shipping Oy kasvattaa laivastoaan ostamalla kaksi rahtialusta. Hollannissa vuonna 1998 ja 1997 rakennetut 4100 DWT:n alukset ovat VG-Shippingin jo entuudestaan omistaman M/S Martta VG:n sisaraluksia. Alukset ovat 89,8 metriä pitkiä, 13,6 metriä leveitä, 1A-jääluokan matalakulutuksisia kuivalastialuksia, jotka ovat sopivia Pohjois-Euroopan ja Suomen tuonti- ja vientikuljetuksiin. Aluksilla tulee ainakin toistaiseksi säilymään Kyproksen lippu.

Laivahankinnat toteuttavat osaltaan yhtiöryhmän strategiaa, jonka perustana ovat yhtiöryhmän itse omistama tonnisto täydennettynä pitkäaikaisilla aikarahtisopimuksilla. ”Tonniston laajentaminen entisestään on selkeä tavoitteemme. Haemme jatkuvasti uusia osto- ja aikarahtauskohteita”, kertoo Meriaura Oy:n rahtaustoiminnasta vastaava varatoimitusjohtaja Beppe Rosin. ”Haluamme palvella asiakaskuntaamme niin pientonnistolla, 3000- ja 4000-tonnareilla, kuin myös uudella kokoluokallamme eli 8000 tonnin laivakoolla. Nyt hankitut alukset vahvistavat markkina-asemaamme pienessä kokoluokassa.”

Aluskauppojen jälkeen VG-Shipping omistaa 8 rahtialusta, joiden yhteenlaskettu lastikapasiteetti on 39000 dwt- tonnia. Aikarahdatut laivat mukaanluettuna Meriauran laivastossa on 20 alusta, joiden yhteenlaskettu lastikapasiteetti on 81000 dwt tonnia.

Ensimmäinen alus, uudelta nimeltään M/S Aava VG (ex. Nemuna), luovutettiin VG-Shippingille 12.10. Antwerpenissa. Purettuaan ensimmäisen lastinsa Kotkassa, laiva jatkaa telakkaan Tallinnaan. Sisaralus, M/S Lotta VG (ex. Visurgis) tullaan luovuttamaan uudelle omistajalleen tulevina viikkoina. Alusten nimet ovat peräisin VG-Shippingin osakaskunnan lähipiiristä. Aava VG:n kummi on VG –Shippingin varustamoliiketoiminnan johtajan ja osakkaan Ville Koskisen 11-vuotias Aava-tytär. Lotta VG puolestaan kunnioittaa yhtiön osakkaan ja pitkäaikaisen kapteenin, Tom Lindroosin tyttären muistoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Beppe Rosin, varatoimitusjohtaja Meriaura Oy
puh. 050 557 4323 beppe.rosin@meriaura.fi

Elisa Mikkolainen, toimitusjohtaja VG-Shipping Oy
puh. 0400 801 524 elisa.mikkolainen@meriaura.fi