Finnlinesin tuloskatsaus tammi–maaliskuu 2023

4. toukokuuta 2023

Finnlines Oyj, Lehdistötiedote, Helsinki, 4.5.2023

Toimitusjohtaja Tom Pippingsköld tuloskatsauksen yhteydessä

”Finnlines-konsernin liikevaihto kohosi 163,1 (157,0 vuonna 2022) miljoonaan euroon, jossa oli kasvua 4  prosenttia edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Varustamotoiminnan ja merikuljetuspalvelujen liikevaihto oli 157,9 (150,6) miljoonaa euroa, josta matkustajaliiketoiminnan osuus oli 10,2 (7,5) miljoonaa. Rahtimäärät pysyivät tyydyttävällä tasolla huolimatta siitä, että Venäjän toiminnot pysäytettiin jo vuoden 2022 ensimmäisen kvartaalin aikana ja Suomen satamissa ja rautateillä lakkoiltiin helmikuussa. Matkustajaliikenne on kuitenkin toipunut täysin yli kahden pandemiavuoden ja siitä johtuneiden matkustusrajoitusten jälkeen.

Finnlines vahvisti edelleen linjaliikenneverkostoaan ja rahtipalvelujaan Belgian ja Irlannin välillä lisäämällä Zeebrügge–Rosslare-reitille toisen roro-laivan, Finnpulpin. Pohjois-Englannissa sijaitseva Teesportin satama liittyi verkostoomme, kun P&O Ferries rahtasi Finnpulpin kolmeksi päiväksi viikoittain.

Finnlines valmistelee uuden reitin avaamista Ruotsin Malmön ja Puolan Świnoujścien välillä. Puolan ja Ruotsin tuonti ja vienti hyötyvät laajennuksesta, joka kasvattaa myös Finnlinesin toimintoja Suomen ulkopuolella. Reitille tulevassa tilavassa ropax-laivassa on myös tilaa yksityisille matkustajille.

Kahden ekotehokkaan ropax-laivan rakentaminen jatkuu Kiinassa, jossa jopa 1 000 työntekijää työskentelee telakalla. Suomessa on aloitettu rekrytointikampanja, jotta Superstar-luokan uudisrakennuksiin saadaan ammattitaitoisia merenkulkijoita. Siksi Finnlines on pystynyt tarjoamaan vakituisia työpaikkoja ja sesonkiaikana tarvitaan myös tilapäistyöntekijöitä.

Superstar-laivoja, joista ensimmäisen odotetaan saapuvan loppukesästä Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillemme, on esitelty eri medioille sekä suurilla matka- ja konferenssimessuilla ja olemme ilahtuneina todenneet, että nämä uudisrakennukset, ”kruunun jalokivemme”, ovat herättäneet paljon huomiota. Finnlines on Suomen suurin rahtivarustamo, rahdinkuljetus on ydinliiketoimintaamme, mutta näiden upeiden, modernien ropax-laivojen myötä toivotamme tervetulleiksi nykyiset matkustajamme sekä myös uudet asiakassegmentit, kuten ilman ajoneuvoa matkustavat.

Maailmanlaajuisesti koko merenkulkuala työskentelee saavuttaakseen vähähiilisyyden ja myöhemmin täyden hiilineutraaliuden. Samaan aikaan Euroopan Unioni on päättänyt merenkulkualan liittämisestä päästökauppajärjestelmään vuodesta 2024 alkaen. Koska Suomi on kaukana tärkeimmistä Euroopan markkinoista, logistiikan tulee olla hyvin tehokasta ja entistäkin päästöttömämpää tulevina vuosina.

Grimaldi-konserni toimii nykyään maailmanlaajuisesti ja sen liikennealueisiin kuuluu Välimeri, Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Länsi-Afrikka sekä Lähi-itä, Kiina, Japani, Singapore, Etelä-Korea ja Australia. Tämä tarjoaa myös Finnlinesille mahdollisuuden tarjota asiakkailleen kansainvälisempiä ja maailmanlaajuisia uudelleenlaivauspalveluja.

Finnlines on investoinut mittavasti uusiin laivoihin ja uuteen teknologiaan yli vuosikymmenen ajan ollakseen edelläkävijä ja harjoittaakseen vastuullista merenkulkua. Yhteistyössä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa Finnlines pyrkii optimoimaan koko kuljetusketjua, mukaan lukien reittiverkostoa, aikatauluja ja aluksia, jotta säästetään polttoainetta ja samalla vähennetään päästöjä.”

Finnlines Tuloskatsaus Tammi-Maaliskuu 2023, PDF

Lisätietoja:
Tom Pippingsköld, toimitusjohtaja, Finnlines Oyj
tom.pippingskold@finnlines.com, +358 40 519 5041

Muut tiedustelut:
communications@finnlines.com

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista rahti- ja matkustajaliikenne-varustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan, Pohjois- ja Etelä-Amerikan, Aasian ja Australian välillä.