Day of the Seafarer – Merenkulkijoiden päivää vietetään 25.6.

22. kesäkuuta 2023

Kansainvälisen merenkulkujärjestö IMO:n luotsaamaa Merenkulkijoiden päivää vietetään 25.6.

Valtavan suuri kiitos kaikille merenkulkijoille – ilman teitä tämä yhteiskunta ei toimisi. 90 % maailman kaupasta kulkee meriteitse ja Suomalaisten merenkulkijoiden huippuosaamisen ansioista merenkulku on sujuvaa.

Suomi on edelläkävijä uusiutuvien käyttövarojen kehittämisessä, jotka ovat tärkeitä kestävässä kehityksessä. Vihreän siirtymän myötä turvaamme meret jatkossa ja varmistamme myös turvallisemman merenkulun. Merenkulkijat näkevät päivittäin työssään ympäristön suojelun arvon ja ovat tärkeässä roolissa vihreässä siirtymässä.

Tänä vuonna maailman merenkulkijoiden päivän teema on merenkulkijoiden osallistuminen meriympäristön suojeluun – linjassa Maailman Merenkulun teeman kanssa – “MARPOL at 50 – Our commitment goes on”. IMO kannustaa merenkulkijoita jakamaan kuvia meriympäristöstä, näyttäen että meriympäristö on suojelemisen arvoinen. Lisää kampanjasta ja merenkulkijoiden päivästä: https://www.imo.org/en/About/Events/Pages/Day-of-the-Seafarer-2023.aspx

Suomen Varustamot toivottaa kaikille merimiehille ja -naisille hyvää kansainvälistä merenkulkijoiden päivää – suuri kiitos työstänne!