Emanuele Grimaldi on Finnlinesin hallituksen uusi puheenjohtaja

5. toukokuuta 2022

Emanuele Grimaldi, Finnlines Oyj:n toimitusjohtaja, on nimitetty Finnlinesin hallituksen puheenjohtajaksi. Emanuele Grimaldi seuraa tehtävässä Jon-Aksel Torgersenia, Finnlinesin hallituksen pitkäaikaista puheenjohtajaa. Jon-Aksel Torgersen jatkaa Finnlinesin hallituksen jäsenenä. Diego Pacella on nimitetty hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Yli 15 vuoden Finnlinesin puheenjohtajuutensa aikana Jon-Aksel Torgersen on tuonut yhtiöön laajan merenkulkualan tuntemuksensa ja lujan sitoutumisensa.

Vuodesta 2013 alkaen Finnlinesin toimitusjohtajana toiminut Emanuele Grimaldi on muuttanut Finnlinesin menestyksekkääksi ja tehokkaaksi merenkulkualan toimijaksi. Finnlines on nyt Suomen johtava varustamo ja sillä on keskeinen rooli Suomen viennissä ja tuonnissa puhuttamattakaan yhtiön asemasta Suomen huoltovarmuuden turvaajana.

Hallitus kiittää Jon-Aksel Torgersenia ja onnittelee Emanuele Grimaldia ja Diego Pacellaa heidän nimityksestään hallituksen puheenjohtajaksi ja hallituksen varapuheenjohtajaksi. Hallitus myös tunnustaa, että vahva emoyhtiö, Grimaldi-konserni, on vaikuttanut merkittävästi Finnlinesin tulokseen ja nousuun viimeisen vuosikymmenen aikana.

Finnlinesin hallituksen jäsenet ovat Emanuele Grimaldi, Diego Pacella, Tiina Bäckman, Gianluca Grimaldi, Guido Grimaldi, Mikael Mäkinen, Esben Poulsson, Jon-Aksel Torgersen ja Tapani Voionmaa toimikaudella, joka päättyy vuoden 2023 varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä.

Hallitus

Finnlines Oyj

Lehdistön yhteydenotot

Viestintä, communications@finnlines.com

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.