#EveryShipmentCounts – merenkulku pitää yhteiskunnan pyörät pyörimässä

15. kesäkuuta 2020

Eurooppalainen merenkulkuala on tehnyt kovasti töitä merikuljetusten ylläpitämiseksi COVID-19 pandemian aikana. Toimivat merikuljetukset takaavat, että kaupoissa riittää ruokaa, apteekeissa lääkkeitä ja teollisuudella on tarvitsemansa raaka-aineet.

Merenkulku on EU:n taloudelle merkittävä sektori, sillä 76% EU:n ulkoisesta viennistä ja tuonnista kuljetetaan meriteitse. Suomen tuonnista ja viennistä lähes 90% kulkee meritse, Suomi on tässä suhteessa saari. Kiitos merenkulun, yhteiskuntamme pysyy toimintakelpoisena, myös koronaepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa.

Eurooppalaisilla aluksilla työskentelee jopa 555 000 merenkulkijaa, joiden työpanos on alueelle ensiarvoisen tärkeä. Merenkulkijoiden työolojen turvaaminen, mukaan lukien miehistönvaihtojen sujuvuus, on poikkeusolojen aikana olennaista. Suomessa merenkulkijat on linjattu yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön.

Varustamoiden eurooppalainen kattojärjestö ECSA on lanseerannut Every Shipment Counts -kampanjan eurooppalaisen merenkulun merkityksen painottamiseksi. Kampanjaan voi osallistua ja seurata somessa tunnisteella #EveryShipmentCounts.

Lisää tietoa kampanjasta ja eurooppalaisesta merenkulusta löytyy osoitteesta: https://www.ecsa.eu/every-shipment-counts.

Alla olevalta kampanjavideolta voi nähdä tervehdyksiä merenkulkijoilta Suomesta ja ympäri Euroopan. Pidetään yhteiskunnan pyörät pyörimässä – Every Shipment Counts!