Finnlines lisää kuljetuskapasiteettiaan Suomen ja Ruotsin välillä ja viettää 25. juhlavuotta osoittaen sitoutumista rahtiliikenteeseen

15. joulukuuta 2021

Finnlines tuo isomman aluksen liikennöimään Suomen ja Ruotsin välille ja parantaa näin palvelujaan kuljetusyhtiöille ja yksityisille matkustajille. Alus tulee liikennöimään Suomen lipun alla. 

Tammikuun 2022 lopussa ropax-laiva Europalink korvaa Finnfellow’n Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä, sen jälkeen, kun Europalink on korvannut Finnswania tämän ollessa suunnitellulla kuivatelakoinnilla tammikuun alussa. Telakoinnin yhteydessä Finnswanin yleiset tilat uudistetaan. Rahtikapasiteetti kasvaa 1 200 kaistametrillä ja matkustajakapasiteetti yli 100:lla. Alus aloittaa liikennöinnin reitillä Suomen lipun alla ja työllistää noin 80 suomalaista merenkulkijaa.

Europalink kuuluu viiden ropax-laivan sarjaan, joista Finnswan on liikennöinyt reitillä vuodesta 2018 alkaen. Uuden laivan tullessa reitille aamu- ja iltalähdöillä on yhtä suuri kapasiteetti ja asiakkailla on saatavilla yhdenmukaiset ja monipuoliset palvelut ja tilat. Ennen siirtymistä Suomen ja Ruotsin väliselle reitille, Europalinkin yleiset tilat päivitetään. Finnfellow siirtyy Naantalista Malmö–Travemünde-reitille.

Tärkeä meriyhteys jo 25 vuotta

Finnlinesin merisilta Naantalin ja Kapellskärin välillä on toiminut jo 25 vuotta. Merkkipäivää vietetään 16.12.2021. Europalinkin tulon myötä Finnlines vahvistaa asemaansa suurimpana merikuljetusten tuottajana Suomen ja Ruotsin välillä.

Finnlinesin kattava reittiverkosto tarjoaa Suomen vientiteollisuudelle säännöllisen ja luotettavan väylän Euroopan markkinoille sekä varmistaa huoltovarmuuden kannalta tärkeät tavarakuljetukset ulkomailta Suomeen. Finnlines tuottaa jatkossakin kestäviä ja ympäristöystävällisiä kuljetuspalveluitaan markkinoiden ehdoilla ja ilman julkista tukea.

”On syytä muistaa, että Suomi on riippuvainen merikuljetuksista, niiden sujuvuudesta ja kilpailukyvystä. Meidän tulee kyetä tarjoamaan riittävästi kapasiteettia asiakkaillemme, joiden liiketoiminta on riippuvainen luotettavista merikuljetuksista. Tarjoamme asiakkaillemme kustannustehokasta ja säännöllistä reittiliikennettä pienimmillä CO2-päästöillä kuljetettua lastiyksikköä kohden. Meneillään oleva 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelma varmistaa, että myös jatkossa olemme hyvin asemoituneena raivaamassa kestävää merenkulkualan polkua,” sanoo Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

Lisätietoja

Tom Pippingsköld
Varatoimitusjohtaja

CFO
puh +358 40 519 5041
tom.pippingskold@finnlines.com

Lehdistön yhteydenotot

Viestintä, communications@finnlines.com

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustaja­liikenne­varustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.