Finnlinesin kaikki kolme hybridiroro-alusta nyt rakenteilla

16. joulukuuta 2020

Finnlinesin uudisrakennusohjelma on edennyt suunnitellusti ja nyt viimeinenkin tilatuista kolmesta uudesta huippuekologisesta roro-aluksesta on tuotantovaiheessa. Kolmannen hybridiroro-aluksen teräslevyt leikattiin perinteisessä teräksenleikkausseremoniassa tänään 16.12.2020 Nanjing Jinling -telakalla Kiinassa. Myös ensimmäisen hybridiroro-aluksen kölinlohko laskettiin tänään telakan rakennusaltaaseen.

Uudet roro-alukset ovat osa Finnlinesin 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelmaa, johon kuuluu kolmen hybridiroro-aluksen lisäksi kaksi ekotehokasta Superstar ropax-alusta. Uudisrakennukset tulevat parantamaan yhtiön laivaston energiatehokkuutta sekä vähentämään päästöjä, sillä niiden rakentamisessa hyödynnetään viimeisimpiä ympäristön kannalta kestävämpiä ratkaisuja ja teknologioita. Aluksiin asennettavat litiumioniakkujärjestelmät mahdollistavat päästöttömät satamakäynnit, sekä modernit kaksitahtimoottorit, pakokaasupesurit, aurinkopaneelit ja innovatiivinen ilmavoitelujärjestelmä vähentävät päästöjä entisestään.

Nämä uudet alukset, Finneco I, Finneco II ja Finneco III aloittavat liikenteessä vuosien 2021 ja 2022 aikana.

”Olemme viimeisten vuosien aikana kohdistaneet investointeja ratkaisuihin, jotka pienentävät yhtiömme ympäristövaikutuksia. Olemme investoineet energiatehokkuuden parantamiseen, erilaisiin ympäristöteknologioihin ja uudisrakennuksissamme tulemme käyttämään useita erilaisia energiaa säästäviä teknologiaratkaisuja. Nämä maailman ympäristöystävällisimmät roro-alukset sekä koko uudisrakennusohjelmamme ovat osa vastuullista strategiaamme. Tulevaisuudessa pystymme entistäkin paremmin vastaamaan niin asiakkaidemme kuin yhteiskunnankin tarpeisiin ja takaamaan laadukkaat merikuljetuspalvelut myös jatkossa”, sanoo Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

Hybridiroro-alusten rakennustyön eteneminen:

 

Havainnekuva rakenteilla olevasta aluksesta.

Lisätietoa

Tom Pippingsköld
Talous- ja rahoitusjohtaja
puh. +358 40 519 5041
tom.pippingskold@finnlines.com

Mikael Lindholm

Head of Newbuilding Department

puh. +358 50 565 4627

mikael.lindholm@finnlines.com

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.