Finnlinesin toinen uusi hybridroro-alus kölinlaskuvaiheessa

17. toukokuuta 2021

Finnlinesin uudisrakennusohjelma on edennyt suunnitellusti ja on aikataulussa. Kaikki kolme tilattua uutta huippuekologista roro-alusta ovat tuotantovaiheessa ja toisen hybridiroro-aluksen kölinlohko laskettiin Nanjing Jinling -telakan rakennusaltaaseen 12.5.2021.

MS Finneco II -aluksen rakentaminen etenee ja aluksen kölinlaskuseremonia oli Kiinassa 12.5.2021. MS Finneco II on osa Finnlinesin 0,5 miljardin euron uudisrakennusohjelmaa, joka sisältää kolmen uuden hybridiroro-aluksen lisäksi myös kaksi ekotehokasta Superstar ropax-alusta. Uudet ympäristöystävälliset alukset tarjoavat useita energiaa säästäviä ratkaisuja. MS Finneco I aloittaa liikenteessä vuodenvaihteessa ja seuraavat sarjan alukset, MS Finneco II ja MS Finneco III, toimitetaan vuoden 2022 aikana.

Kaikki kolme hybridiroro-alusta aloittavat liikennöinnin Suomen lipun alla ja tulevat työllistämään suomalaista merihenkilöstöä. Yhtiöllä on tällä hetkellä 21 alusta ja uusien alusten myötä 20 Finnlinesin alusta tulee purjehtimaan Suomen lipun alla. Näillä aluksilla on elintärkeä rooli Suomen tavaratoimitusten sujuvuuden varmistamisessa ja ne tarjoavat säännölliset meriyhteydet Suomesta Ruotsiin ja Suomesta Manner-Eurooppaan ja Iso-Britanniaan.

”Finnlines on tehnyt merkittäviä investointeja laivastonsa uudistamiseen ja kehittämiseen entistä ympäristöystävällisemmäksi, käyttäen uusimpia teknologioita ja vihreitä innovaatioita. Meidän puolen miljardin euron uudisrakennusohjelma on hyvässä vauhdissa ja kaikki kolme huippuekologista roro-alusta ovat rakenteilla. Laivastoon jo tehdyt investoinnit sekä nämä uudet alukset varmistavat, että voimme tarjota erittäin vastuullisia palveluita asiakkaillemme,” sanoo Finnlinesin toimitusjohtaja Emanuele Grimaldi.

Lisätietoja

Tom Pippingsköld
CFO, varatoimitusjohtaja
puh. +358 40 519 5041
tom.pippingskold@finnlines.com

Mikael Lindholm
Head of Newbuilding Department
puh. +358 50 565 4627
mikael.lindholm@finnlines.com

 

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustajaliikennevarustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista ro-ro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.