Hanko ja Kotka avaavat satamansa ensimmäistä kertaa Viking Linen matkustaja-alukselle

12. huhtikuuta 2021

Tänä vuonna Viking Line on lanseerannut viisi uutta matkakohdetta Helsingistä.

Viking Line järjestää yhteistyössä Hangon Satama Oy:n ja Hangon kaupungin sekä HaminaKotka Satama Oy:n ja Kotkan kaupungin kanssa kaksi uniikkia risteilyä. Heinäkuussa M/S Gabriellalla pääsee matkustamaan Helsingistä Hankoon ja Kotkaan. Hangon Länsisatamassa on harvemmin nähty M/S Gabriellan kokoista suurta matkustaja-alusta.

–  Tämä on harvinaislaatuinen tilaisuus sekä paikallisille että matkustajille. Paikalliset näkevät M/S Gabriellan omilla kotikonnuillaan ja matkustajat saapuvat suomalaisella risteilijällä näihin satamiin. Olemme todella innoissamme uusista kotimaan matkakohteistamme. Pitkän talven jälkeen uskon, että ihmisillä on tarve saada vaihtelua arkeen ja vaihtaa hetkeksi maisemaa. Kotimaan risteilyillä se on mahdollista todella turvallisesti, kertoo Viking Linen myyntijohtaja Kaj Takolander.

Hankoon M/S Gabriella saapuu perinteisen Hangon Regatan ensimmäisenä kilpailupäivänä, jolloin kaupunki on täynnä tapahtumia. Matkustajat kuljetetaan suoraan Hangon keskustaan, jossa heillä on aikaa viettää koko päivä.

Opastetussa ohjelmassa on kiertokävely historiallisessa Hangossa ja vierailu suljetulle Russarön linnakesaarelle. Viking Linen vieraille on katettu lounas Hangon Casinolla.

–  Meille tämä on jännittävä, uusi mahdollisuus esitellä kaupunkiamme esimerkiksi heille, jotka eivät omista autoa, sillä Hankoon ehtii tutustua päivän aikana kävellen. Hangon Regatta tarjoaa veneilystä kiinnostuneille ohjelmaa, rantapäivästä haaveileville perheille meillä on 30 kilometriä hiekkarantaa ja kaupunki on täynnä historiaa siitä innostuville, kertoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

–  Minulle kohdeohjelmamme kohokohta on yhdessä Hangon kaupungin kanssa järjestetty retki Russarön linnakesaarelle, joka on Suomelle puolustusstrategisesti merkittävä kohde. Se avataan hyvin rajatulle yleisölle vain muutaman kerran vuodessa. Matkustajamme pääsevät vierailemaan ainakin vuonna 1863 valmistuneessa majakassa ja sotilaskodissa, Kaj Takolander iloitsee.

Heinäkuun lopussa 29.7. M/S Gabriella ankkuroi Kotkan Kantasatamaan, joka on vain lyhyen kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta. Samaan aikaan Kotkassa järjestetään Kotkan Meripäivät, ja koko kaupunki on täynnä elämää.

–  On hienoa saapua suurella risteilyaluksella Kotkan satamakaupunkiin, jossa riittää nähtävää. Viking Linen matkustajat voivat kierrellä Sapokan meripuiston kauniissa maisemissa tai tutustua ohjatulla kävelykierroksella Kotkansaaren upeaan puistoreittiin. Meillä on vieraillut kansainvälisiä risteilyaluksia, mutta M/S Gabriella on ensimmäinen iso kotimainen risteilijä. Viking Linen laivan saapuminen satamaamme on meille suuri kunnia ja näinä poikkeuksellisina aikoina erityisen tervetullut piristys, kertoo HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.

Aiemmin tänä vuonna Viking Line kertoi avaavansa kesäksi myyntiin risteilyjä myös Riikaan, Visbyhyn ja Turkuun. Kotka on Viking Linelle jo viides uusi matkakohde saman kesän aikana.

Lähtöajat: Hangon Regatta, M/S Gabriella, 8.7.

Helsinki–Tallinna                                                       16.30–19.15

Tallinna–Hanko                                                          20.30–10.00

Hanko–Tallinna                                                          19.00–09.00

Tallinna–Helsinki                                                        10.00–12.45

Lähtöajat: Kotkan Meripäivät, M/S Gabriella, 28.7.

Helsinki–Tallinna                                                       16.30–19.15

Tallinna–Kotka                                                           20.30–10.00

Kotka–Tallinna                                                           19.00–08.30

Tallinna–Helsinki                                                        09.30–12.15

 

Lisätietoja:

Kaj Takolander, myyntijohtaja

kaj.takolander@vikingline.com, puh. +358 400 507908

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja

johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö

christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 5242