Itämeri, mahdollisuuksien ja haasteiden meri

22. lokakuuta 2018

Suomen Varustamot ry:n toimitusjohtaja Tiina Tuurnala vieraili John Nurmisen Säätiön Minun Itämereni -podcastissä.

Itämeri ja Suomen saaristo ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia. Suomen meriympäristö on erityisen herkkä ja vaativa niin merenkulkijoille kuin aluksille. Matalat ja karikkoiset vedet ovat keskimäärin sata päivää vuodesta jään peitossa, risteävä liikenne ja kapea väylästö tuovat omat haasteensa. Suomalaisten merenkulkijoiden osaaminen onkin maailman kärkeä.

Teknologian nopea kehitys sekä etenkin digitalisaatio ja automaatio muovaavat merenkulkua ja mahdollistaa uusia ratkaisuja päästöjen vähentämiseksi ja onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi.

Vuonna 1992 perustetun John Nurmisen Säätiön tavoite on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Säätiön Puhdas Itämeri -hankkeiden tavoitteena on Itämeren tilan parantaminen sellaisin konkreettisin toimin, joilla vähennetään mereen kohdistuvaa kuormitusta ja ympäristöriskejä. Säätiön käynnistämässä Tankkeriturva -hankkeessa luotiin meriliikenteen turvallisuutta edistävä Ensi -palvelu yhteistyössä muiden merenkulun toimijoiden kanssa.

Tiina Tuurnala vieraili John Nurmisen Säätiön podcastsarjassa. Minun Itämereni nimisessä podcastsarjassa Tiina kertoo mm. merenkulun merkityksestä Suomelle sekä henkilökohtaisesta suhteestaan Itämereen.

Kuuntele Tiinan ja John Nurmisen Säätiön Minun Itämereni podcast täältä:

Millainen on merenkulun tulevaisuus, varustamoalan johtaja Tiina Tuurnala?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue myös Tiinan blogi merenkulun päästöistä Navigator Magazinesta: navigatormagazine.fi/blogit

Lisää tietoa John Nurmisen Säätiöstä löydät osoitteesta: www.johnnurmisensaatio.fi

 

Tiina Tuurnala
Toimitusjohtaja

Tiina Tuurnala on Suomen Varustamot Ry:n toimitusjohtaja.

+358 40 5476762

tiina.tuurnala@shipowners.fi