Kysely: Suomalaiset, ruotsalaiset ja virolaiset haluavat lomailla naapurimaissa tänä kesänä

29. toukokuuta 2020

Tallinkin kanta-asiakkailleen teettämän kyselyn mukaan suurin osa suomalaisista vastaajista haluaa matkustaa Viroon ja Ruotsiin kesällä 2020. Myös suurin osa ruotsalaisista ja virolaisista vastaajista suunnitteli matkaa tänä kesänä joko naapurimaihin tai kotimaassa. Kysely tehtiin toukokuussa 2020 ja sen tarkoituksena oli selvittää Club One-kanta-asiakkaiden halukkuutta matkustaa tänä kesänä. Kyselyyn vastasi yhteensä yli 5600 Tallinkin kanta-asiakasta.

Suomessa suurin osa vastaajista ilmoitti haluavansa matkustaa Viroon ja Ruotsiin kesällä 2020. 48 prosenttia ilmoitti aikovansa matkustaa Tallinnaan tänä kesänä ja 27 prosenttia suunnitteli matkaa Tukholmaan. Vain kaksi prosenttia suomalaisista vastaajista ilmoitti haluavansa matkustaa Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolelle. 13 prosenttia ilmoitti suunnittelevansa lomaa kotimaassa.

– Teettämämme tutkimus osoittaa selvästi, kuinka ihmiset haluavat tehdä matkasuunnitelmia kesälle poikkeuksellisesta keväästä huolimatta. Tämä on ymmärrettävää, sillä tarvitsemme kaikki pientä virkistystä pitkän ja synkän kevään jälkeen ja esimerkiksi risteily sellaisenaan on jo virkistävä kokemus. Halukkuutta matkustaa kauemmas ei tällä hetkellä ole samalla tavalla kuin aiemmin, vaan ihmiset suunnittelevat matkaa kohteisiin, jotka löytyvät lähellä kotia, kommentoi Tallink Silja Oy:n markkinointijohtaja Sari Sotkas.

Viron tutkimustulokset olivat samankaltaisia kuin Suomessa; suurin osa vastaajista halusi matkustaa kesällä 2020 mikäli matkustusrajoitukset poistuvat. 54 prosenttia vastaajista ilmoitti haluavansa matkustaa Suomeen. Vain viisi prosenttia vastaajista ilmoitti mieluummin matkustavansa ainoastaan kotimaassaan ja 21 prosenttia Pohjoismaiden ja Baltian ulkopuolella.

Ruotsissa matkailua tänä kesänä ainoastaan kotimaassa suunnittelevia oli näistä kolmesta maasta eniten: 46 prosenttia vastaajista ilmoitti suunnittelevansa lomaa Ruotsissa tänä kesänä. Noin neljäsosa ilmoitti suunnittelevansa matkaa naapurimaihin: 23 prosenttia ruotsalaisista vastaajista ilmoitti aikovansa matkustaa Helsinkiin, 20 prosenttia Tallinnaan ja 11 prosenttia Riikaan. Ruotsalaisista vastaajista 14 prosenttia ilmoitti matkustavansa muualle Eurooppaan ja vain 4 prosenttia ilmoitti, ettei aio matkustaa mihinkään.

Noin puolet kaikkien kolmen maan vastaajista halusi tehdä risteilyn naapurimaihin tänä kesänä, mikäli matkustusrajoitukset poistuvat.

Kyselyssä selvitettiin myös, millaisia asioita kesän risteilyissä pidetään tärkeimpinä. Suomalaiset arvostivat eniten turvallista matkustamista, hyvää hygieniatasoa ja tärkeäksi koettiin myös ravintoloiden ja kahviloiden hyvä valikoima. Virossa korostuivat viihde, tehostetut toimenpiteet laivoilla viruksen leviämisen estämiseksi ja hyvät ostosmahdollisuudet. Ruotsissa tärkeänä pidettiin tehostettuja viruksen leviämisen estotoimenpiteitä, hyvää ruokaa ja juomaa ja matkojen kohtuullisia hintoja.

– Olemme viime kuukausien aikana valmistautuneet matkustajien palaamiseen laivoillemme ja palvelujen asteittaiseen palauttamiseen matkustajien hyvinvoinnista huolehtien. Laivoillamme sekä terminaaleissa on tehty paljon erilaisia toimenpiteitä, jotta voimme huolehtia matkustajien ja henkilökuntamme hyvinvoinnista. Olemme siis erittäin valmiita vastaanottamaan matkailijoita ja tarjoamaan kesälomamatkoja upeisiin kohteisiin lähellä meitä, Sotkas kertoo.
 

Lisätietoja medialle antavat:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi