Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday jaettiin Ove Hagerlundille

19. syyskuuta 2019

Merenkulun Sea Sunday turvallisuuspalkinto luovutettiin tänään merikapteeni Ove Hagerlundille.  Hagerlund on pitkään palvellut merenkulun viranomaistehtävissä merenkulun turvallisuutta kehittäen ja edistäen.

Hagerlundin ura alkoi Merenkulkuhallituksessa ja jatkui useiden eri asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävien sekä virastouudistusten myötä Merenkulkulaitoksessa, Liikenteen Turvallisuusvirastossa sekä viimeisimpänä Liikenne- ja viestintävirastossa. Hän on ollut mukana kehittämässä yhtenäisiä kansallisia ja kansainvälisiä säädöksiä ja vaatimuksia merenkulun turvallisuuden edistämiseksi. Hagerlund oli myös mukana luomassa merenkulun viranomaisvalvontajärjestelmää Suomeen jo 1980 luvulla, jolloin katsottiin, että merenkulku kansainvälisen luonteensa ja kasvavien teknisten vaatimusten myötä vaatii jatkossa erityisesti tähän tehtävään koulutettuja ammattilaisia.

Merenkulun turvallisuuspalkinto on jaettu vuodesta 1997 lähtien. Tänä vuonna palkinnon saajan esitteli Suomen Varustamoiden toimitusjohtaja Tiina Tuurnala ja palkinnon luovutti liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin Helsingissä, hotelli Kämpissä pidetyssä tilaisuudessa.