Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday myönnettiin Markku Myllylle

10. syyskuuta 2018

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday jaettiin perjantaina 7.9.2018 Euroopan meriturvallisuusviraston (EMSA) pääjohtaja, merenkulkuneuvos Markku Myllylle.

Mylly on toiminut merenkulun turvallisuuden edistäjänä koko työuransa, mm. Merenkulkulaitoksen pääjohtajana, Satamaliiton toimitusjohtajana, merikapteenina ja luotsina. EMSA:n pääjohtajana Mylly on kehittänyt EMSA:n työtä EU-lainsäädännön yhtenäisessä toimeenpanossa koko EU:n tasolla. Myllyn panos Euroopan meriturvallisuuden kehittäjänä on vahvistanut onnettomuuksia ennalta ehkäisevää meriturvallisuustyötä myös Suomessa.

Kiitospuheessaan Markku Mylly nosti mm. esiin merellisten viranomaisten välisen METO-yhteistyön, jossa tehdään poikkeuksellista, viranomaisrajat ylittävää yhteistyötä turvallisen merenkulun varmistamiseksi ja toimintatapojen tehostamiseksi.

Mylly korosti myös merenkulun digitaalista murrosta ja automaation kehityksen vaikutuksia turvallisuuteen. Datan lisääntyvä saatavuus ja sen tiedonvaihto parantaa päätöksentekoa ja lisää turvallisuutta merenkulussa. Myllyn mukaan turvallisuuskulttuuri on parantunut huomattavasti, mutta merenkulun turvallisuuden kehityksessä riittää vielä työnsarkaa, sillä globaalilla ja eurooppalaisellakin tasolla tapahtuu edelleen päivittäin vakavia onnettomuuksia.

”Erittäin hienoa että Markku Mylly, joka on ollut merenkulkualan merkittävimmissä tehtävissä ja vaikuttanut kansainvälisesti sekä kansallisesti merenkulun turvallisuuden parantamiseen, saa ansaitsemaansa tunnustusta Sea Sunday palkinnon muodossa.” kommentoi Suomen Varustamoiden hallituksen puheenjohtaja Tapani Voionmaa palkinnonjakotilaisuudessa.

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on perustettu 1997 ja se jaettiin tänä vuonna 20. kerran. Palkinnon luovutti liikenneministeri Anne Berner. Palkinnonjako tilaisuus pidettiin Liikenteen turvallisuusviraston Trafin tiloissa Helsingissä.

Liikenneministeri Anne Berner luovutti palkinnon Markku Myllylle Trafin isännöimässä tilaisuudessa.

 

Tiina Tuurnala
Toimitusjohtaja

Tiina Tuurnala on Suomen Varustamot Ry:n toimitusjohtaja.

+358 40 5476762

tiina.tuurnala@shipowners.fi