Meriaura Group myy Eurajoen yksityisen sataman liiketoiminnan Heating Oy:lle

8. kesäkuuta 2020

Meriaura Group-konserniin kuuluva Aura Mare Oy sekä Lauri Rautiainen ovat myyneet EcoPorts Finland Oy:n koko osakekannan Heating Oy Y-kuljetukselle. Kauppa sisältää vuokratun 4,7 hehtaarin satama-alueen Olkiluodossa Eurajoella, sekä satamaliiketoiminnan.

Heating Oy Y-kuljetus on v. 1979 perustettu varastointiin ja rehun käsittelyyn erikoistunut perheyritys. Yrityksen koko 41 vuotisen historian aikana se on tehnyt läheistä yhteistyötä satamien kanssa. EcoPorts Finlandin sataman ostaminen tukee strategisesti molempien yhtiöiden liiketoimintaa, ja mahdollistaa laajemman palveluntarjonnan asiakkaille. Heating Oy:llä on entuudestaan 8000m2 varastointitilaa Eurajoella Köykäntiellä ja EcoPortsin varastointitilat kasvattavat kokonaisvarastointikapasiteetin yli 11.000 m2:iin.

Sataman toiminta jatkuu omistajavaihdoksen jälkeen ennallaan. Yhtiö tarjoaa kaikki palvelut kuljetuksesta varastointiin ja ahtaukseen, sekä laivanselvityksen, huolinnan ja merikuljetukset yhteistyössä Meriaura Oy:n kanssa. Heating Oy ja EcoPorts Finland ovat tehneet yhteistyötä pitkään, ja kiinteä yhteistyö Meriaura Groupin kanssa jatkuu edelleen. Meriaura hoitaa jatkossakin esim. EcoPortsin satamassa käyvien alusten laivanselvityksen, ja on mukana myös satamapalveluiden myynnissä.

Heating Oy:n omistajat Kaisa Castrén, Mika Castrén ja Kosti Salonen vastaavat jatkossa myös EcoPorts Finlandin ja Olkiluodon yksityisen sataman toiminnoista. Toimitusjohtajana aloittaa Kaisa Castrén, joka vastaa satama- ja varastopalveluiden myynnistä ja markkinoinnista. Mika Castrén toimii liiketoimintajohtajana. Heating Oy:n toimitusjohtaja Kosti Salonen vastaa EcoPorts Finlandin operatiivisesta toiminnasta.

Naantalissa sijaitseva satama-alue ja sitä operoiva yhtiö EcoPorts Naantali Oy jää Meriaura Groupin omistukseen ja sataman kehittäminen jatkuu.

Lisätietoja                                                                                     

Kaisa Castrén, Toimitusjohtaja, EcoPorts Finland Oy,
kaisa.castren@me.com  / kaisa.castren@ecoports.fi   puh. 0400 221 433

Jussi Mälkiä, Hallituksen puheenjohtaja, Meriaura Group
jussi.malkia@meriaura.fi  puh. 0400 785 489