Meriaura Group valmistelee 100% hiilineutraaliuteen tähtäävää kuljetuskonseptia

31. maaliskuuta 2021

Meriaura Group on aloittanut 100% hiilineutraaliuteen tähtäävän kuljetuskonseptin valmistelun ja suunnittelutyön. Konsepti perustuu hybridipropulsioon, joka yhdistää kestävästi tuotettua bioöljyä ja akkuteknologiaa. Innovatiivisten energiaratkaisujen lisäksi tarkoitus on automatisoida lastinkäsittelyprosessi sekä muita toimintoja ja hyödyntää digitalisaation tuomia mahdollisuuksia laajalti.

”Meriaura Groupin tavoitteena on vuonna 2024 tuoda markkinoille ensimmäinen uusiutuvaan energiaan perustuva kuljetuskonsepti sitten suurten purjelaivojen aikakauden”, kertoo Meriaura Groupin konserninjohtaja Jussi Mälkiä.

Koko kuljetusketjun huomioiva konseptisuunnittelu on hyvässä vauhdissa, mutta kaikkia yksityiskohtia ja kaupallista toimintamallia ei ole vielä lyöty lukkoon. Konseptia suunnitellaan erityisesti järvi-, kanava- ja merifeeder-liikenteeseen, ja sitä on tarkoitus pilotoida Saimaalla. Saimaan kanavan sulkuja ollaan pidentämässä ja aluksen koko vastaa uusia Saimax-mittoja.

”Saimaa on täydellinen pilotointialue konseptillemme. Alueen voimakas ja edistyksellinen teollisuus tarvitsee selkeän kuljetusväylän, jonka kanavasulkujen pidentäminen mahdollistaa. Tulevaisuuden kilpailussa tarvitaan kustannustehokas ja ympäristöystävällinen kuljetusketju varmistamaan Saimaan alueen elinvoimaisuus”, sanoo Mälkiä

Hankkeessa yhdistellään opittuja asioita yhtiöryhmän aikaisemmista bioöljyprojekteista. Lisäksi uusiutuvaan energiaan ja akkuihin perustuvaa sähköpropulsiota hyödyntämällä tähdätään mahdollisimman lähelle täyttä kasvihuonekaasuneutraaliutta.

Lisätietoja;

Jussi Mälkiä, konerninjohtaja Meriaura Group,

puh. 0400 785 489                jussi.malkia@meriaura.fi

Thomas Friis, kehityspäällikkö Meriaura Group

puh. 040 705 3939                thomas.friis@vg-shipping.fi