Silja Line täyttää vuosia – 65 vuotta risteilyn riemua

21. toukokuuta 2022

Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederiet perustettiin 20.5.1957 eli Silja Line täyttää toukokuussa 65 vuotta. Pitkää historiaa juhlistetaan monella tapaa: 65-vuotisjuhlan kunniaksi on esimeriksi suunniteltu Silja 65 -logo, ja lapsille jaetaan terminaaleissa syntymäpäivän kunniaksi ilmapalloja. Laivoilla juhlavuosi näkyy niin ruoassa, juomassa kuin kauppojen valikoimassakin.

Silja Linen pitkä historia ylettyy aina 1950-luvulle asti. Siljan ensimmäinen matkustajalaiva s/s Silja aloitti liikennöinnin juhannuksena 1957 Turun ja Tukholman välillä. Nykyään Silja Line kuuluu Tallink-konserniin, jolla on neljä Silja Linen laivaa: Helsingin ja Tukholman välillä kulkevat Silja Serenade ja Silja Symphony sekä Turku-Tukholma-reitillä liikennöivät Galaxy ja Baltic Princess. Silja Linen 65-juhlavuosi näkyy kaikilla Silja Linen laivoilla.

Risteilyperinteitä kunnioittava Silja 65 -erikoismenu

Hyvän ruuan ystäville laivoilla on tarjolla Silja 65 -erikoismenu, jonka Silja Linen laivojen ruoka-alan ammattilaiset ovat yhteisvoimin suunnitelleet. Menun suunnittelussa on kunnioitettu risteilyperinteitä, ja menusta löytyykin vuosikymmenien ajan suosionsa säilyttäneitä elementtejä. Menun alkuruokana on jättikatkarapuja, pääruokana naudan sisäfileetä herkullisilla lisukkeilla ja jälkiruokana tuoreita mansikoita, valkosuklaata ja jäätelöä.

Juhlamenusta on saatavilla myös vegaaninen versio. Silja 65 -vegaanimenu on rakennettu vastaavalla rungolla kuin Silja 65 -menu, mutta siihen on valittu maistuvia ja monipuolisia vegaanisia raaka-aineita.  Alkuruokana vegaanimenussa on kuningasosterivinokasta, pääruokana kukkakaalileikettä ja jälkiruokana tuoreita mansikoita, tummaa suklaata ja vegaanista jäätelöä.

”Kukaan ei varmasti 65 vuotta sitten vielä uskonut, että menuista tehtäisiin tänä päivänä myös vegaaninen versio. Vegaanisten vaihtoehtojen kysyntä ja suosio on lisääntynyt valtavasti viimevuosien aikana – näin myös laivoilla. Nykypäivän vegaaniruoka ei kalpene muille vaihtoehdoille vaan voi pikemminkin aiheuttaa annoskateutta”, kertoo Tallink Siljan ravintola- ja ruokatuotteesta vastaava Sari Laitinen.

Silja 65 -erikoismenu on tarjolla Silja Serenadella ja Silja Symphonylla Tavolàta-ravintolassa sekä Baltic Princessillä, Galaxylla ja Europalla Grill House -ravintolassa. Silja 65 -menun hinta on 49 euroa ja Silja 65 -vegaanimenun hinta 45 euroa. Menu on saatavilla pitkälle syksyyn aina 4.10.2022 asti.

Juhlaleivos ja sininen Silja Special -cocktail 65-vuotiaan kunniaksi

Herkullisen juhlamenun lisäksi Siljan 65-vuotisjuhla näkyy laivojen kahviloissa. Turkulainen leipomo MBakery valmistaa Silja 65 -leivoksen, jossa maistuu mustikka, mustaherukka ja suklaa. Leivoksen kruunaa valkosuklaalle painettu Silja 65 -logo.

Laivojen baareihin juhla rantautuu merellisen sinisen Silja Special -juhlacocktailin muodossa.

Silja 65 -logotuotteita saa laivojen myymälöistä

Laivojen myymälät saavat oman Silja 65 -valikoiman erilaisia juhlatuotteita. Valikoimaan on tulossa esimerkiksi Fazer- ja Kalev-suklaata juhlalogolla varustettuna.

Suklaan lisäksi laivojen juomahyllyjä täydennetään Silja 65 -juhlatuotteilla. Esimerkiksi viinivalikoimasta löytyy useampia Silja 65 -logotuotteita: Prosecco Accademia White ja Blu -kuohuviiniä, Champagne Boizel Brut Reserve -samppanjaa, Bottega Amarone della Valpolicella II Vino Degli Dei -punaviiniä, Annabel de Chateau Puybarbe -roseeviiniä ja Steininger Grüner Veltliner Ried Kittmannsberg Erste Lage -valkoviiniä.

”Olemme ylpeitä ja iloisia saadessamme juhlia 65-vuotiasta Silja Linea, sen rikasta historiaa ja perinteitä. Haluan kiittää jokaista työntekijää sekä jokaista vuosikymmenien aikana Silja Linen laivoilla matkustanutta – teidän ansiostanne Silja Line on ollut olemassa jo upeat 65 vuotta”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd. marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä ja Turussa sekä tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 250 ja merellä noin 700 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi