Silja Linen Baltic Princess ja Galaxy alkavat liikennöidä Maarianhaminan kautta 28.5.2020 alkaen

28. toukokuuta 2020

Turku-Tukholma-reitillä liikennöivät Baltic Princess ja Galaxy alkavat jälleen liikennöidä Maarianhaminan sataman kautta torstaista 28.5.2020 alkaen. Laivat ovat tähän asti poikkeuksellisesti liikennöineet Ahvenanmaalla Långnäsin sataman kautta.

Laivat siirrettiin operoimaan Maarianhaminan sataman sijaan Långnäsin kautta 23.3.2020 koronavirustilanteesta aiheutuneiden matkustusrajoitusten vuoksi. Molemmat laivat ovat kuitenkin liikennöineet kotimaassa Ahvenanmaan kautta koko kevään ajan, jotta huoltovarmuuden kannalta elintärkeät toiminnot Ahvenanmaalle on voitu taata.

Suomen viranomaiset ovat tästä viikosta alkaen jälleen sallineet laivaliikenteen operoimisen Maarianhaminan sataman kautta samaan aikaan kun viime kuukausien tiukkoja rajoituksia on alettu purkaa asteittain.

Tällä hetkellä vain kaksi Silja Linen alusta liikennöi Suomen ja Ruotsin välillä, ja takaavat samalla tärkeän rahdin, kuten elintarvikkeiden ja lääkkeiden, toimituksen näiden maiden välillä. Baltic Princess ja Galaxy jatkavat liikennöintiä Turku-Tukholma-reitillä Maarianhaminan kautta normaalin aikataulun mukaisesti.

Baltic Princess ja Galaxy kuljettavat pääasiassa rahtia, mutta myös matkustajia, joilla on oikeus saapua maahan määräsatamassaan. Näillä aluksilla matkustajamäärä on rajattu maksimissaan puoleen kokonaiskapasiteetista, kuten myös muilla Tallinkin ja Silja Linen aluksilla tällä hetkellä. Lisäksi laivoilla on käytössä useita toimenpiteitä matkustajien hyvinvoinnista huolehtimiseksi koronaviruksen vuoksi.

Laivoilla on mahdollista tehdä kotimaan Saaristoristeily Turun ja Maarianhaminan välillä, huolehtien tarkoista ohjeista ja toimenpiteistä sekä terminaaleissa että laivoilla. Vapaa-ajanmatkustusta Pohjoismaiden välillä sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden välillä ei edelleenkään suositella.

 

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi