Silja Serenade telakalle Naantaliin 20.-30.4.2020

15. huhtikuuta 2020

Tallink Siljan Helsinki-Tukholma-reitin Silja Serenade lähtee Turun korjaustelakalle Naantaliin, jossa laivalle tehdään teknisiä huoltotöitä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan aluksen telakointi oli tarkoitus tehdä syksyllä 2020, mutta vallitsevan koronavirustilanteen takia telakointi on aikaistettu ensi viikolle 20.4. alkaen. Silja Serenade on tällä hetkellä laituripaikalla Olympiaterminaalin edessä Helsingissä eikä siis liikennöi normaalilla reitillään.

Silja Serenaden tekninen telakointi tehdään Turun korjaustelakalla 20.-30.4.2020 ja telakoinnin aikana alukselle tehdään teknisiä huoltotöitä, kuten pohjan- ja putkistonhuoltoa sekä sähkötöitä. Matkustustilojen uudistusta ei ollut syksyn alkuperäiselle telakoinnille suunniteltu eikä niitä tehdä myöskään tämän telakoinnin yhteydessä.

”Koska osa aluksistamme on tällä hetkellä satamissa poikkeustilanteesta johtuen, on järkevää hyödyntää tilannetta ja suorittaa syksyn telakointi suunniteltua aiemmin. Olemme kiitollisia Turun korjaustelakkaa ylläpitävälle yhteistyökumppanillemme BLRT:lle, joka on joustanut telakoinnin aikataulussa ja auttaa saamaan välttämättömät huoltotyöt tehtyä ennen kuin matkustusrajoitukset poistuvat ja alus voi palata jälleen liikenteeseen”, kertoo Tallink-konsernin Head of Ship Management, kapteeni Tarvi-Carlos Tuulik.

Kaikille laivoille on suoritettava säännöllinen pohjantarkastus ja tekninen huolto vähintään kaksi kertaa viiden vuoden aikana, ja näiden telakointien väli saa olla enintään 36 kuukautta. Alkuperäisen telakointisuunnitelman myötä Silja Serenade olisi ollut 10 päivää poissa liikenteestä ensi marraskuussa, mutta aikaistetun telakoinnin vuoksi aluksen liikennöintiä ei tarvitse telakoinnin vuoksi tuolloin enää keskeyttää.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi