Silja Symphonyn vuoro uudistua

7. tammikuuta 2019

Silja Symphony lähtee tänään maanantaina 7.1.2019 uudistettavaksi kohti Naantalia ja Turun korjaustelakkaa. Laiva palaa uudistuneena liikenteeseen maanantaina 21.1.2019. Näiden kahden viikon aikana Helsinki-Tukholma –reitillä liikennöi vain yksi laiva eli marraskuussa uudistettu sisaralus Silja Serenade.

Sisaraluksen tavoin Silja Symphonylla suurimmat uudistukset tehdään lähes 1500 neliömetrin kokoisessa yökerho Atlantis Palacessa, fine dining –ravintola Bon Vivantissa sekä laivan El Capitan –ravintolassa. Lisäksi kaikkien hytti- ja porraskäytävien matot, yhteensä 4500 neliömetriä, vaihdetaan. Uudet matot on valmistanut tanskalainen Dansk Wilton täysin uudenlaista tekniikkaa käyttäen ja ympäristöä säästäen; mattojen valmistukseen käytetty energia saadaan pääosin tuulivoimasta ja matoissa on käytetty kierrätysmateriaaleja. Mattojen käyttöiän päättyessä ne kelpaavat edelleen kierrätykseen.

– Silja Symphonyn telakointiin on varattu aikaa yhden risteilyn verran enemmän kuin Silja Serenaden marraskuun telakointiin, jotta kaikki saadaan varmasti ajoissa valmiiksi. Oli erittäin ikävää matkustajille, että Silja Serenaden telakoinnin viimeistelytyöt venyivät. Annoimme tästä hyvityksenä kahden ensimmäisen matkan risteilijöille vastaavan uuden risteilyn, jotta he pääsevät myöhemmin oikeasti kokemaan risteilyn ja erityisesti uudistuneen Starlight -yökerhon esityksineen, pahoittelee viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Telakoinnin aikana Silja Symphonylla uudistetaan paikkoja yhteensä 6500 neliömetrin pinta-alalta. Yökerho muuttuu Atlantis Palacesta Starlightiksi. Bon Vivant –ravintola, viinibaari ja viinikauppa pääsevät uuteen loistoonsa. El Capitan –ravintola uudistetaan Grill House –ravintolaksi. Telakoinnin aikana Silja Symphony saa myös maasähkövalmiuden, eli jatkossa se pystytään kytkemään Tukholmassa, tulevaisuudessa myös Helsingin satamassa, maasähköön apumoottoreiden käytön sijasta. Lisäksi laivalle tehdään normaaleja ylläpitokorjauksia.

– Tallink on investoinut yhteensä yli 75 miljoonaa euroa laivojen uudistuksiin vuodesta 2014 vuoden 2018 loppuun mennessä. Tämän vuoden alkupuolella Silja Symphonyn lisäksi telakalle menevät Helsinki-Tallinna –reitin Star sekä Turku-Tukholma –reitin Galaxy. Myös Baltic Queen, Victoria ja Isabelle telakoidaan ennen kesää. Uudistukset ovat osa laajempaa asiakaskokemuksen kehittämistä. Asiakkaiden tarpeita, toiveita ja palautteita seurataan johdonmukaisesti, ja niiden pohjalta kehitetään laivojen toimintaa ja palveluja, kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Silja Symphony palaa liikenteeseen maanantaina 21.1.2019 iltalähdöllä Helsingistä. Silja Symphony valmistui vuonna 1991 Masa Yardsin Turun telakalla ja se liikennöi Helsinki-Tukholma-reitillä. Laivassa on 986 hyttiä ja siihen mahtuu 2852 matkustajaa. Laiva liikennöi Ruotsin lipun alla.

Lisätietoja antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink-konserni on pohjoisen Itämeren alueen suurin matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo. Yrityksellä on yhteensä 14 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. AS Tallink Grupp työllisti yli 7 500 henkilöä ja kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa vuonna 2017. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi