Sjöfartens Dag ja Mercy Ships Race Maarianhaminassa

13. toukokuuta 2022

Sjöfartens Dag – Maritime Day seminaari ja messutapahtuma järjestettiin jälleen 12.5. keväisessä Maarianhaminassa. Vuosi vuodelta enemmän osallistujia houkutteleva tapahtuma keräsi pandemian jälkeen yli 600 merenkulkualan ammattilaista Alandica kulttuuri- ja kongressikeskukseen Ahvenanmaalle.

Messuilla oli edustettuina runsaasti varustamoita, meriteollisuuden ja vakuutusalan yrityksiä, sekä merialan järjestöjä. Päivän ohjelma koostui mm. varustamoesittelyistä, ro-pax aiheisesta seminaarista sekä DNV:n ja Wärtsilän isännöimistä seminaareista kestäviin energiaratkaisuihin ja vastuullisuuteen liittyen. Osana ohjelmaa kuultiin myös Deep Lead johtamisohjelman esittely, joka on otettu käyttöön varustamoissa johtamiskulttuurin kehittämiseksi.

 

Deep Lead johtamisohjelmaa esittelivät Merimieseläkekassan Marina Paulaharju ja Suomen Varustamoiden työmarkkinajohtaja Maija Mattila.

Tilaisuudessa jaettiin myös vuoden 2022 merenkulun teemapalkinto. Palkinto luovutettiin Godby Shippingin Eva Mikkola-Karlströmille hänen ansioistaan Sjöfartens Dag –  Maritime Day tapahtuman toteutuksessa. Merenkulun teemapalkinnolla halutaan huomioida sellainen henkilö tai taho, joka on parantanut merenkulun toimintaedellytyksiä, lisännyt merenkulun arvostusta, kehittänyt yhteistyötä tai lisännyt alan ulkoista näkyvyyttä.

Eva Mikkola-Karlström palkittiin Merenkulun teemapalkinnolla.

Edellisenä päivänä järjestettiin hyväntekeväisyystapahtuma Mercy Ships Race. Noin 300 henkilön joukko innokkaita juoksijoita ja kävelijöitä sai nauttia aurinkoisesta kevätsäästä 5 tai 10 km lenkin lomassa, hyvän asian puolesta. Tapahtuman tuotot menevät Mercy Ships sairaalalaivojen toiminnan tukemiseen.

 

Suomen Varustamoiden tiimi Mercy Ship Racessa: harjoittelija Jussi Helminen, erityisasiantuntija Mats Björkendahl, viestintäpäällikkö Maj Jäntti ja HarjoitteluMyllyn toiminnanjohtaja Fanni Säteri.