Sjöfartens Dag ja Mercy Ships Race Maarianhaminassa

2. kesäkuuta 2023

Sjöfartens Dag – Maritime Day seminaari ja messutapahtuma järjestettiin jälleen 1.6. kesäisessä Maarianhaminassa. Suosittu tapahtuma keräsi lähes 700 merenkulkualan ammattilaista Alandica kulttuuri- ja kongressikeskukseen Ahvenanmaalle.

Kuva 1: Sjöfartens Dag keräsi laajan joukon merenkulun ammattilaisia ja alan yrityksiä Maarianhaminaan. 

Maarianhaminassa oli edustettuina runsaasti varustamoita, meriteollisuuden ja vakuutusalan yrityksiä, sekä merialan järjestöjä. Messuilla oli laaja kirjo alan yritysten ständejä. Seminaarin esityksissä painottuivat päästöjen vähentäminen, uudet polttoaineet ja teknologinen kehitys. Fossiilittomien polttoaineiden saatavuus on vielä haasteena, mutta vihreässä siirtymässä ja ekosysteemisessä muutoksessa nähtiin myös valtavasti mahdollisuuksia. Kyberturvallisuus kiinnosti myös yleisöä keräten laajan kuulijakunnan.

Suomen Varustamoiden hallitus palkitsi tilaisuudessa Langh Shipin konetarkastaja Anders Söderblomin kultaisella ansiomerkillä. Tallink Siljan Birgitta Andersson palkittiin aikaisemmin keväällä.

Kuva 2:. Konetarkastaja Anders Söderblomille luovutettiin Suomen Varustamojen kultainen ansiomerkki. Kuvassa Anders ja Langh Shipin edustajia. 

Messuja edeltävänä päivänä järjestettiin hyväntekeväisyystapahtuma MercyShips Race. Tapahtuma keräsi suuren joukon iloisia osallistujia juoksemaan ja kävelemään hyvän asian puolesta. Tapahtuman tuotot menevät Mercy Ships sairaalalaivojen toiminnan tukemiseen. Sairaalalaivat toimivat vapaaehtoisvoimin Afrikan rannikolla mahdollistaen hoitoa lapsille ja aikuisille, joilla ei muutoin olisi mahdollisuutta päästä hoitoon.

Kuva 3: Suomen Varustamoiden joukkue lähdössä Mercy Ship Raceen