Suomalaiset kartoittamaan Iso-Britannian merialueita

6. syyskuuta 2018

Meritaito Oy on voittanut Maritime & Coastguard Agencyn (MCA) kilpailuttaman keskisyvien vesialueiden merenmittaushankkeen Iso-Britanniasta. Sopimus on vuosiksi 2018 – 2020 ja sisältää myös optiot vuosille 2021 – 2022. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Tarjouskilpailun voittaminen on hieno avaus Meritaidolle Euroopan alueen merenmittaushankkeisiin. ”Merenmittauksen ulottaminen kansainvälisille markkinoille on tärkeä osa Meritaidon strategiaa. Toiminta-alueen laajentamisen myötä merenmittauksia voidaan toteuttaa ympärivuotisesti”, toteaa Meritaito Oy:n toimitusjohtaja Hannu Ylärinne.

”Olemme saaneet aiemmin hyvää palautetta Suomen, Norjan ja Ruotsin karttaviranomaisille tehdyistä merenmittauksista. Iso-Britannian mittauksien voittaminen on edelleen hieno osoitus suomalaisen merenmittausosaamisen korkeasta tasosta”, jatkaa Meritaito Oy:n liiketoimintajohtaja Jukka Suonvieri.

Hankkeen mittausalueet sijoittuvat ympäri Iso-Britannian rannikon Skotlannista Englantiin. Mittaussyvyydet vaihtelevat rantaviivasta noin 300 metrin syvyyteen. Lopputuloksena saadaan täyspeittävää ja erittäin tarkkaa tietoa mittausalueen pohjamuodoista. Mittaustyön erityispiirteenä ovat satojen hylkyjen ja pohjan laadun tutkimukset.

Mittaukset toteutetaan Meritaidon MSV Pohjanmeri (ent. miinalaiva Pohjanmaa) ja SV Kaiku merenmittausaluksilla. Merenmittaustöiden toteuttaminen aloitetaan loppuvuoden 2018 aikana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hannu Ylärinne, puh. 0400 435 638
Liiketoimintajohtaja Jukka Suonvieri, puh. 0400 868 278
MSV Pohjanmeri Huippuvuorten Longyearbyenissä elokuussa 2016