Suomen Varustamot jakoi tunnustuspalkinnot suomalaisen merenkulun puolesta tehdystä työstä pandemian aikana

25. marraskuuta 2021

Maailmanlaajuinen covid-pandemia ja sen aiheuttamat poikkeusolosuhteet ovat vaikuttaneet merenkulkuun merkittävästi. Etenkin merenkulkijoiden liikkuvuus ja miehistöjen vaihdot ovat olleet koko pandemian ajan suurissa vaikeuksissa joka puolella maailmaa. Toimivat miehistönvaihdot ovat välttämättömyys meriteitse tapahtuvien tavarakuljetusten jatkuvuuden turvaamiseksi. Merikuljetukset ovat Suomen yhteiskunnalle elintärkeitä, sillä jopa 85 prosenttia Suomen tavarakuljetuksista kuljetetaan meriteitse.

Pandemian ajan Suomen viranomaiset ovat kaikin tavoin pyrkineet helpottamaan tilannetta ja pitämään rahtikuljetukset liikkeellä, varmistamalla merenkulkijoiden vapaan liikkuvuuden. Viranomaisten apu ongelmatilanteissa on ollut korvaamatonta.

Suomen Varustamot ry:n haluaa huomioida tämän merkittävän työn suomalaisen merenkulun puolesta, myöntämällä yhdistyksen tunnustuspalkinnon kolmelle henkilölle, joiden rooli miehistöjen vaihtojen mahdollistamisessa on ollut keskeinen.

Suomen Varustamoiden tunnustuspalkinnon työstä suomalaisen merenkulun puolesta vuonna 2021 saavat

  • Markku Hassinen, Kontra-amiraali, Rajavartiolaitos
  • Jarkko Saarimäki, Ylijohtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
  • Jari Jalava, Johtava asiantuntija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Palkinnot luovutettiin Suomen Varustamoiden syystilaisuudessa 25.11.2021 Helsingin Kansallissalissa. Tunnustuspalkinnot luovutettiin ensimmäistä kertaa ja tullaan vastaisuudessa luovuttamaan vuosittain suomalaisen merenkulun puolesta tehdystä työstä.

 

Kuvassa vasemmalta: Mikki Koskinen, Maija Mattila, Jari Jalava, Jarkko Saarimäki, Markku Hassinen, Tiina Tuurnala ja Timo Harakka.

 

Lisätietoja antaa:

Tiina Tuurnala, toimitusjohtaja

+358 40 547 6762
tiina.tuurnala@shipowners.fi

Suomen Varustamot ry

Tiina Tuurnala
Toimitusjohtaja

Tiina Tuurnala on Suomen Varustamot Ry:n toimitusjohtaja.

+358 40 5476762

tiina.tuurnala@shipowners.fi