Premiärmånaden blev en stor succé för nya Viking Glory

12. april 2022

Mottagandet av Viking Lines nya flaggskepp Viking Glory har varit överväldigande och antalet bokningar, som i nuläget överstiger 350 000 resor, har överträffat alla förväntningar. Under premiärmånaden har Viking Line förstärkt sin marknadsandel till över 70% på rutten Åbo-Åland-Stockholm då över 70 000 passagerare har rest med det nya fartyget i mars . Nästan 280 000 passagerare har därtill bokat sin resa och väntar på sin tur.

Den 1 mars startade Viking Lines nya flaggskepp Viking Glorys sin trafik på linjen Åbo–Mariehamn–Stockholm. Fartyget är ett av världens mest klimatsmarta och erbjuder passagerarna klassledande komfort och ett brett utbud av upplevelser. Över 70 000 passagerare har hunnit njuta av en fantastisk utsikt genom de stora panoramafönstren som bjuder på vyer längs världens vackraste skärgård.

Under lanseringen fanns en osäkerhet kring att sätta ett nytt fartyg i trafik med tanke på pandemins effekter på resandet. Men både intresset och försäljningen har överträffat förväntningarna och sedan biljetterna blev bokningsbara har snart 350 000 passagerare bokat en resa med Viking Glory.

– Med Viking Glory har vi nu inte bara ett nytt kryssningskoncept utan snarare en fullödig kryssnings-upplevelse i en internationell atmosfär på Östersjön. Många gäster som vi har talat med har jämfört upplevelsen ombord med ett modernt storstadshotell med loungebarer, pianister, jazztrios och DJ: s. De säger att vi har skapat någonting nytt på Östersjön och det är ett fint betyg, säger Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör på Viking Line.

Efter att reserestriktionerna hävts finns nu också ett ökat intresse för kryssningar, stug- och hotellpaket till både Finland och Åland.

– Efter en lång och utmanande period kan vi se att intresset för kryssningar och semesterresande i vårt närområde ökar och börjar i viss mån närma sig ett normalläge, vilket är extra roligt i år med tanke på att Åland också firar 100 år av självständighet 2022. Hela Åland firar det med en massa spännande evenemang i vår och sommar med bland annat musikaler, utställningar och konserter så det finns minst 100 anledningar till att besöka Åland just i år, fortsätter Johanna Boijer-Svahnström.

Boka dina biljetter på Viking Glory här

Läs mera om Viking Glory

Läs mer om Åland 100

 

För mer information:
Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, , tfn +358 18 270 00

Christa Grönlund, infrmationschef,

christa.gronlund@vikingline.com, tfn +358 9 123 51