Sjöfartens PraktikKvarn rf söker en koordinator

27. mars 2019

Sjöfartens PraktikKvarn rf söker en koordinator som sommarvikarie i centrum av Helsingfors.

Vi söker en person som framför allt har förmågan att självständigt ta hand om arbetsuppgifterna och är intresserad av sjöfart. Som fördel ses kännedom om sjöfarten och/eller yrkesutbildningen inom branschen. Arbetet börjar med introduktion den 3. juni. Vikariatet fortsätter ungefär tills mitten av augusti, varefter det finns möjlighet att fortsätta med deltidsarbete under hösten.

Om oss

Sjöfartens PraktikKvarn rf är en registrerad förening, vars medlemmar är de finska sjöfartsskolorna och Rederierna i Finland r.f. Till PraktikKvarnens uppgifter hör att koordinera praktikplatser för sjöfartsskolornas elever enligt STCW-konventionens krav. PraktikKvarnens arbetsplats är på Rederierna i Finlands kontorsutrymme i Helsingfors kärncentrum, språket på kontoret är finska och svenska. PraktikKvarnen erbjuder en ypperlig chans att bekanta sig med den finska sjöfarten, sjöfartsutbildningen och rederiverksamheten.

Arbetsuppgifterna

Det dagliga arbetet består av att koordinera fartygspraktikplatser, genom att vara i kontakt både med fartyg samt praktikanter. Andra arbetsuppgifter kan ses över utgående från kunskaper och tidigare erfarenhet.

Arbetsuppgifterna kräver

Vi söker en utåtriktad person med goda sociala kunskaper och god organisationsförmåga. Arbetet lämpar sig väl för en person som gillar att koordinera saker och att vara i kontakt med människor. Vi förväntar oss att du tar tag i saker och ting självständigt och ser det som en fördel om du innehar tidigare erfarenhet av sjöfart och/eller erfarenhet av yrkesutbildningsfrågor. Vi önskar att du har flytande skriftliga och muntliga språkkunskaper i finska, svenska och engelska, eftersom det dagliga operativa arbetet sker på alla tre språk. Kunskaper i de vanliga kontorsprogrammen krävs för utförande av arbetsuppgifterna.

Vi erbjuder

  • Mångsidiga, självständiga och utvecklande arbetsuppgifter.
  • En arbetsplats i Helsingfors kärncentrum, samt lunch- och motionsförmån.
  • Chansen att bekanta sig med den finska sjöfartsnäringen och utbildningen i en trevlig arbetsmiljö.

En fritt formulerad ansökan bör skickas senast den måndagen den 8.4.2019 tillsammans med CV och löneanspråk och till PraktikKvarnens verksamhetsledare. Verksamhetsledaren för Sjöfartens Praktikkvarn, Bernt Lindell, svarar på frågor om tjänsten per e-post (bernt.lindell@shipowners.fi) eller per telefon måndagar 08:30-09:30, onsdagar 09:00-10:00 och fredagar 13:00-14:00 (tel.  050 420 3080). Intervjuerna kan inledas och positionen kan fyllas innan ansökningstiden går ut.