Viking Lines hållbarhetsrapport 2021 publicerad

3. maj 2022

Det tas ofta för givet att hållbarhet handlar om utveckling och att blicka framåt. Under senaste år har vi verkligen blivit utmanade av orsaker vi själva inte kunnat påverka. Trots den världsomfattande pandemin gäller det att blicka framåt. Att tänka lösningsorienterat. Att fortsättningsvis använda resurser på ett smart sätt. Att lämna åtminstone lika mycket som vi själva fått i arv till de kommande generationerna.

Vårt engagemang härstammar från vårt skärgårdsursprung. Vi har våra rötter på Åland. Viking Line är idag Finlands största sjöarbetsgivare och våra anställda är bosatta runtom i stort sett hela Finland och Sverige. Sjömännens arbetsarrangemang, där längre arbetspass i regel följs av lika långa ledigheter, gör boende utanför tätorterna möjligt. Det gläder oss att den geografiska spridningen bland våra anställda bidrar till att befolkningsstrukturen bibehålls på mindre orter och att skatteintäkter även går till andra regioner än tätorterna.

Vi vill fortsättningsvis vara föregångare inom miljötänk och ny klimatsmart teknologi. Ett bra exempel på detta är vårt nya fartyg Viking Glory som inlett sin trafik. Vi vill producera mera från mindre. Vi vill lämna ett allt mindre spår efter oss. Det är vad hållbarhet betyder för oss.

Läs mer i vår nyss publicerade rapport här

 

Mer information:

Dani Lindberg, hållbarhetschef

dani.lindberg@vikingline.com, tfn +358 18 27000

Johanna Boijer-Svahnström, informationsdirektör

johanna.boijer@vikingline.com, tfn +358 18 270 00