Tallink aloittaa liikennöinnin Tallinna-Tukholma-reitillä kaksi kertaa viikossa syyskuussa

19. elokuuta 2020

Tallink alkaa liikennöidä syyskuussa Tallinna-Tukholma-reitillä kahdella laivalla tehden viikoittain kaksi edestakaista matkaa kaupunkien välillä. Yhtiö ilmoitti jo elokuun alussa avaavansa Tallinna-Tukholman reitin 26.8.2020 alkaen yhdellä edestakaisella matkalla viikossa.

Viron hallitus on ilmoittanut, että korkean COVID-19-tartuntasuhteen maista saapuvien ihmisten ei tarvitse jäädä karanteeniin, mikäli he tekevät koronatestin. Tästä syystä Tallink ilmoitti lisäävänsä yhden viikoittaisen paluumatkan reitille syyskuusta alkaen. Vielä ei ole tehty päätöstä siitä, mitkä laivat liikennöivät reitillä. Asiasta tiedotetaan mahdollisimman pian yhtiön verkkosivuilla.

Syyskuusta 2020 alkaen Tallinna-Tukholma-reitillä voi matkustaa seuraavina päivinä (lähtöajat ovat paikallisia aikoja):

  • Sunnuntaisin: klo 18.00 lähtö Tallinnasta
  • Tiistaisin: klo 17.30 lähtö Tukholmasta
  • Keskiviikkoisin: klo 18.00 lähtö Tallinnasta
    klo 17.30 lähtö Tukholmasta

”Viron hallituksen 18.8.2020 tekemä päätös ja ilmoitus korvata kahden viikon karanteeni koronatestillä, antaa meille mahdollisuuden palauttaa matkustusmahdollisuudet asteittain niille ihmisille, joilla on tarve matkustaa välttämättömistä syistä Viron ja Ruotsin välillä perhe- tai työsuhteista johtuen”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene yhtiön päätöstä.

”Lisälähdöt auttavat meitä lisäämään rahdinkuljetuskapasiteettia tärkeällä reitillä Viron ja Ruotsin välillä ja siten mahdollistamaan rahtikuljetusten palauttamisen ja vakauttamisen maiden välillä. Viron hallituksen tekemä päätös ei tarkoita, että Viron ja Ruotsin välinen vapaa-ajanmatkailu on palautumassa. Syyskuusta tarjoamamme lähdöt ovat edelleen tarkoitettu pääasiassa rahtikuljetuksiin ja niille ihmisille, joilla on välttämättömiä syitä matkustaa ”, Nõgene lisää.

Tallink-konserni rajoittaa edelleen matkustajien määrää kaikilla lähdöillä, jotta turvavälien pitäminen on mahdollista. Kaikilla laivoilla on tiukat hygieniavaatimukset, ja kaikkien matkustajien on vahvistettava lähtöselvityksessä, että he ovat terveitä eikä heillä ole virusoireita. Matkustajia, joilla on virusoireita tai jotka ovat sairaita, ei päästetä laivalle.

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704