Tallink ja Tallinnan teknillinen yliopisto (TalTech) yhteistyöhön kehittämään älykkäitä ratkaisuja laivoille

18. tammikuuta 2019

Tallink ja Tallinnan teknillinen yliopisto (TalTech) ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tavoitteena on kehittää erilaisia innovatiivisia ratkaisuja Tallink-konsernin laivoille kahden seuraavan vuoden aikana. Yhteistyön aikana kehitetään laivojen autokansiratkaisuja (Smart Card Deck) yhteensopiviksi jo käytössä olevien satamien Smart Port -ratkaisujen kanssa.

-Itämeren satamat ovat kehittäneet tai ovat parhaillaan kehittämässä useita Smart Port -ratkaisuja helpottamaan muun muassa ajoneuvojen lähtöselvitystilanteita tai ohjaamaan liikennettä satamissa. Tallinnan satama on epäilemättä yksi edellä mainittujen ratkaisujen edelläkävijöistä. Laivamme ovat Itämeren satamien tärkeitä kumppaneita ja asiakkaita, ja siksi on täysin loogista, että näiden satamatoimintojen rinnalle meidän on luotava vastaavanlaisia toimintoja laivoille, toteaa Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

-Haluamme olla kumppani ja edelläkävijä laivateollisuuden älykkäiden ratkaisujen kehittämisessä niin täällä Itämeren alueella kuin maailmanlaajuisestikin. Pyrimme tuomaan Itämeren satamien Smart Port -ratkaisuja laivojen autokansille ja olen varma, että tällaisten ratkaisujen kehittäminen onnistuu lähivuosina yhteistyössä TalTechin kanssa, Nõgene lisää.

-Autamme TalTechissä mielellämme Tallinkia tekemään nykyisestä rutiininomaisesta työstä entistä automatisoidumpaa. Keskitymme tässä kehityshankkeessa kolmeen seikkaan: ajoneuvojen liikennevirran automatisointiin, autokansioperoinnin tehostamiseen sekä ohjaamaan autolla tulevia matkustajia mm. oikeille pysäköintialueille. Autokansien käytön tehostaminen Smart Port -ratkaisuja vastaaviksi on hyvä esimerkki siitä, miten TalTechin ja yritysten yhteistyössä saavutettuja tieteellisten tutkimusten tuloksia voidaan soveltaa todelliseen elämään, sanoo TalTechin rehtori Jaak Aaviksoo.

Tallink Gruppin hallituksen jäsen Lembit Kitter ja TalTechin rehtori Jaak Aaviksoo allekirjoittivat 16.1.2019 Silja Europalla järjestetyssä tilaisuudessa 100 000 euron yhteistyösopimuksen kahdeksi vuodeksi.

 

Lisätietoja:

AS Tallink Grupp, Communications Director Katri Link, +372 53042121, katri.link@tallink.ee

TalTech Estonian Maritime Academy, Head of Communication and Marketing, Daily Lehtmets,
+372 6135543daily.lehtmets@taltech.ee

 

Tallinnan teknillinen yliopisto, Viron merenkulkuakatemia

Tallinnan teknillisen yliopiston Viron merenkulkuakatemia (TalTech Estonian Maritime Academy) on merenkulkuun keskittynyt TalTechin oppilaitos ja ainoa Viron koulutuslaitos, joka tarjoaa ammatillista korkeakoulutusta ja maisteritason koulutusta merenkulun alalla. Korkea-asteen koulutuksen lisäksi koulu edistää tutkimusta sekä tarjoaa erilaisia koulutuksia ja palveluja. Akatemialla on myös simulaattorikeskus sekä kokonainen kerros hi-tech-laboratorioita.

 

 

Tallink-konserni on pohjoisen Itämeren alueen suurin matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo. Yrityksellä on yhteensä 14 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. AS Tallink Grupp työllisti yli 7 500 henkilöä ja kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa vuonna 2017. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi