Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä kevääseen 2021 asti

30. syyskuuta 2020

Tallink keskeyttää liikennöinnin Helsinki-Riika-reitillä kevääseen 2021 saakka alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen. Reitti oli alun perin tarkoitus keskeyttää vain lokakuun loppuun asti. Yhtiö on tällä viikolla tarkastellut tulevia kuukausia ja tehnyt päätöksen keskeyttää liikennöinnin kevääseen asti.

Tämänhetkinen suunnitelma on palauttaa liikennöinti Helsinki-Riika-reitille jälleen toukokuussa 2021.

Latvian viranomaiset päättivät viime perjantaina 25.9.2020 tiukentaa matkustusrajoituksia Suomen osalta ja luokitteli Suomen ”keltaiseksi” maaksi. Tästä johtuen Suomesta Latviaan saapuvien matkustajien on jäätävä kymmenen vuorokauden karanteeniin. Päätöksestä johtuen Suomen ja Latvian välisten matkojen varauksissa nähtiin heti merkittävä pudotus.

”Päätös reitin keskeyttämisestä ei ole koskaan helppo, ja päätökset ovat entistä vaikeampia tässä jatkuvassa ylä- ja alamäessä. Latvian uudet matkustusrajoitukset vaikuttivat kuitenkin välittömästi Helsinki-Riika-reitin varauksiin tulevina kuukausina, eikä meillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää liikennöinti välttääksemme lisätappiot”, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Toivomme, että voimme avata reitin uudelleen tämänhetkisen suunnitelman mukaan toukokuussa 2021. Olemme jo aloittaneet neuvottelut reitin suhteen eri viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa Riiassa ja Latviassa”, Nõgene jatkaa.

Tallink Silja on mahdollisimman pian yhteydessä matkustajiin, joiden matkavarauksiin reitin keskeyttämisellä on vaikutuksia.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. Tallink-konserni työllistää yli 6 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Yhtiö kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa ja 380 000 rahtiyksikköä vuonna 2019. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallink.com