Tallink-konserni on allekirjoittanut lainasopimuksen SA Kredexin kanssa

9. kesäkuuta 2020

Tallink-konserni on allekirjoittanut käyttöpääomalainasopimuksen SA Kredexin kanssa. Lainan kokonaismäärä on 100 miljoonaa euroa ja laina voidaan nostaa 10–40 miljoonan euron erinä. Kolmen vuoden maturiteettilainan korko on 12 kuukauden Euribor + 2 %. Lainan vakuutena ovat kiinnitykset viidelle alukselle, jotka sijoittuvat nykyisten velkojien jälkeen.

Kredexin kanssa allekirjoitetun lainasopimuksen lisäksi 29.5.2020 tuli voimaan yhtiön luotonantajakumppaneiden kanssa tehty sopimus 61 miljoonan euron olemassa olevien lainojen takaisinmaksujen lykkäämisestä vuonna 2020. Lainojen lopullinen maturiteetti ja korkomarginaalit pysyivät ennallaan. Takaisinmaksuaikataulu parantaa Tallinkin likviditeettiasemaa merkittävästi ja antaa Tallinkille enemmän joustavuutta ylläpitää riittävää käyttöpääomaa näinä haastavina aikoina.

”Lainasopimuksen allekirjoittaminen Kredexin kanssa ja sopimus lainanantajien kanssa lainan takaisinmaksun lykkäyksestä antaa yritykselle hyvät mahdollisuudet jatkaa toimintaamme koronaviruspandemian aiheuttaman talouskriisin aikana ja palauttaa ydinliiketoimintamme tänä vuonna”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Olemme kiitollisia Viron hallitukselle saamastamme luottamuksesta ja tuesta ja kumppanipankeillemme hyvin jatkuneesta yhteistyöstä ja tuesta tässä haastavassa tilanteessa. Näiden sopimusten lisäksi Tallink jatkaa kovaa työtä löytääkseen lisäratkaisuja ja -mahdollisuuksia, kuten Danske-pankin kanssa jo solmitun sopimuksen jatketusta luottolimiitistä”, Nõgene lisää.

KredExin toimitusjohtaja Lehar Küttin mukaan avain kriisistä selviytymiseen on valtion, rahoittajien ja yrittäjien välinen yhteistyö.

”On selvää, että valtion KredExin kautta Tallink-konsernille myöntämä lainasumma on suuri, mutta on meidän kaikkien etujen mukaista, että Viron yritykset selviävät tästä kriisistä mahdollisimman vahingoittumattomana ja pystyvät jatkamaan toimintaansa. Tämä mahdollistaa työpaikkojen säilymisen ja sitä kautta verotulot valtiolle. Myöntämällä lainaa Tallink-konsernille valtio ei tue vain yhtä tiettyä yritystä, vaan myös koko Viron taloutta, koska Tallink on tärkeä liikekumppani monille Viron yrityksille, Kütt sanoo.

”Tallink on tärkeä osa Viron vientisektorin liikenneinfrastruktuuria. Viron talouskasvun kestävyys riippuu vientisektorimme kyvystä pysyä kilpailukykyisenä. Siksi SEBissä on ilo nähdä, että yritystä rahoittavat kansainväliset syndikaattipankit tukevat yritystä myös näinä haastavina aikoina ja luottavat yrityksen pitkän aikavälin kestävyyteen”, sanoo SEB-pankin yrityspankkitoiminnan päällikkö Artjom Sokolov. SEB on yksi Tallink Gruppin pitkäaikaisista rahoituskumppaneista ja yksi kansainvälisen pankkisyndikaatin jäsenistä.

Lisätietoja antaa:
Katri Link, Viestintäjohtaja, Tallink-konserni, +372 5304 2121, katri.link@tallink.ee
Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 14 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. AS Tallink Grupp työllisti yli 7 400 henkilöä ja kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa ja 380 000 rahtiyksikköä vuonna 2019. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallink.com