Tallink-konserni vaihtaa Helsinki-Riika-reitille toisen laivan ja tekee muitakin muutoksia reiteillä syyskuusta alkaen

28. elokuuta 2020

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen laivalla 16.9.2020 alkaen. Silja Serenade jää Helsingin satamaan 13.9.2020 alkaen toistaiseksi. Laivan mahdollinen palaaminen liikenteeseen riippuu koronapandemian kehityksestä, matkustusrajoituksista maiden välillä ja mahdollisista päätöksistä valtion tuen osalta merikuljetusten turvaamiseksi.

“Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätos Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole taloudellisesti kannattavaa nyt, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet“, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Tämän hetken matkustajamäärät ja -ennusteet osoittavat, että voimme operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla, silti mahdollistaen matkustajille riittävien turvavälien pitämisen.”

”Olemme erittäin pahoillamme tästä päätöksestä, erityisesti siksi, että se tarkoittaa Silja Serenaden pysäyttämistä satamaan ja miehistön lomautuksia. Meillä ei ole kuitenkaan mahdollisuutta operoida tällä laivalla mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea. Haluamme kuitenkin kiittää Suomen, Ruotsin ja Viron merenkulun ammattiliittoja yhteistyöstä ja ymmärryksestä tämän kriisin aikana”, Nõgene jatkaa.

Tästä muutoksesta johtuen yhtiön laiva Victoria I siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma ja Riika-Tukholma-reitelle 6.9.2020 alkaen. Tallink on myös päättänyt keskeyttää Silja Symphonyn, Romantikan ja Isabellen operoinnin. Silja Symphonyn ja Romantikan liikennöinti keskeytetään lokakuun alussa ja Isabellen 1.9.2020 alkaen aina maaliskuun 2021 loppuun asti, ellei toisin ilmoiteta.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.

Riian matkoja voi edelleen varata normaaliin tapaan ja jo tehdyt varaukset siirretään Baltic Queenille. Tallink Silja on yhteydessä matkan varanneisiin asiakkaisiin mahdollisimman pian.

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. Tallink-konserni työllistää yli 6 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Yhtiö kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa ja 380 000 rahtiyksikköä vuonna 2019. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallink.com