Tallink-konsernille kaikkien aikojen matkustajaennätys heinäkuussa

5. elokuuta 2019

Tallink-konserni kuljetti heinäkuussa enemmän matkustajia kuin koskaan aiemmin historiansa aikana yhden kuukauden aikana. Samalla rikottiin heinäkuun matkustajaennätys. Yhtiön kaikilla reiteillä matkusti yhteensä 1 238 871 matkustajaa, mikä on 1,2 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa.

Julkaistujen matkustajatilastojen mukaan matkustajamäärät kasvoivat yhtiön kaikilla reiteillä heinäkuussa. Tämän lisäksi uusi matkustajaennätys tehtiin Ruotsi-Viro-reitillä, jossa matkusti yhteensä 119 398 matkustajaa sekä Ruotsi-Latvia-reitillä, jossa oli yhteensä 97 756 matkustajaa heinäkuussa.

Suomi-Viro-reitillä matkusti huimat 641 484 matkustajaa, mikä on 1,3 prosenttia enemmän kuin vuoden 2018 heinäkuussa. Vastaava kasvuprosentti nähtiin Suomi-Ruotsi-reitillä, jossa matkusti yhteensä 380 233 matkustajaa.

Kuljetettujen rahtiyksiköiden määrässä tehtiin myös kaikkien aikojen ennätys. Yhtiö kuljetti 29 967 rahtiyksikköä heinäkuussa, mikä on 1,1 prosenttia enemmän verrattuna vuoteen 2018. Myös kuljetettujen ajoneuvojen määrä kasvoi, vaikka kaikkien aikojen ennätystä ei tehtykään. Yhtiö kuljetti yhteensä 155 297 ajoneuvoa, mikä on 1 prosentti enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2018.

Heinäkuun matkustajatilastot paljastavat, että Tallink-konsernin laivoilla matkusti yli 170 eri kansalaisuutta ympäri maailmaa. Matkustajia oli myös erikoisemmista maista kuten Uudesta Kaledoniasta, Guyanasta, Laosista, Bruneista, El Salvadorista, Mongoliasta ja monista muista maista. Pääosa Tallink-konsernin matkustajista tulee kuitenkin kotimarkkinoilta eli Suomesta, Virosta, Ruotsista ja Latviasta. Aasialaisten matkustajien määrä jatkoi edelleen kasvua viime vuosien tapaan. Kasvua oli myös Euroopasta tulevien matkustajien määrässä.

– Olemme tehneet paljon töitä sen eteen, että heinäkuu, sesonkimme korkein piikki, olisi mahdollisimman onnistunut. Viime vuosina laivoja on mittavasti uudistettu, asiakaspalveluun on panostettu laajalti ja palveluja on kaikin tavoin parannettu. Nämä sekä monet muut matkustajakokemusta parantavat asiat vaikuttivat siihen, että rikoimme nyt ennätyksiä. Olemme erittäin tyytyväisiä myös siihen, että Euroopasta tulevien matkustajien määrä on kasvussa aasialaisten matkustajien tapaan. Itse asiassa laivamme ovat houkutelleet matkustajia maailman lähes jokaisesta maasta, iloitsee Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Lisätietoja medialle antaa:
AS Tallink Grupp, viestintäjohtaja Katri Link, +372 5304 2121, katri.link@tallink.ee

Tallink-konserni on pohjoisen Itämeren alueen suurin matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo. Yrityksellä on yhteensä 14 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. AS Tallink Grupp työllisti yli 7 500 henkilöä ja kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallink.com