Tallink liikennöi Tallinna-Tukholma-reitillä yhdellä aluksella vuoden 2022 loppuun asti

12. huhtikuuta 2022

Tallink jatkaa liikennöintiä Tallinna-Tukholma-reitillä yhdellä laivalla, Baltic Queenilla. Victoria I:n oli tarkoitus aloittaa reitillä toisena laivana kesäkuun alussa, mutta yhtiö on päättänyt jatkaa liikennöintiä vain yhdellä laivalla vuoden 2022 loppuun asti. Baltic Queen liikennöi joka toinen päivä Tallinnasta ja joka toinen päivä Tukholmasta.

Victoria I liikennöi tällä hetkellä poikkeuksellisesti Helsinki-Tallinna-reitillä. Laivan on määrä liikennöidä 21.4.2022 asti, jonka jälkeen sen liikennöinti keskeytetään ja laiva jää Tallinnan satamaan.

”Päätökset aikataulu- ja reittimuutoksista ovat aina vaikeita, sillä ne vaikuttavat asiakkaidemme matkasuunnitelmiin. Myös päätös Tallinna-Tukholma-reitin liikennöinnistä vain yhdellä laivalla oli vaikea. Arvioidemme mukaan reitin liikennöinti kahdella laivalla ei kuitenkaan olisi kannattavaa ottaen huomioon polttoainehintojen raju nousu ja tämänhetkinen maailman tilanne”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Jatkamme siis toistaiseksi reitin liikennöimistä Baltic Queenilla, ja etsimme Victoria I:lle muita käyttömahdollisuuksia loppuvuoden 2022 ajan. Olemme erittäin pahoillamme niille matkustajille, joiden matkoihin päätös vaikuttaa ja tarjoamme heille mahdollisuutta matkustaa Baltic Queenillä tai muilla laivoillamme”, Nõgene lisää.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, 0400 207 704, marika.nojd@tallinksilja.com

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä useilla reiteillä. Tallink-konserni työllistää noin 4 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Vuonna 2021 yhtiö kuljetti noin kolme miljoonaa matkustajaa ja lähes 370 000 rahtiyksikköä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan ja Helsingin pörssissä. www.tallink.com