Tallink lisää sosiaalisen vastuun tukea vuonna 2023

14. helmikuuta 2023

Tallink-konserni lisää sosiaalisen vastuun tukea yhtiön päämarkkinoilla Suomessa, Virossa ja Ruotsissa vuonna 2023 ja lähivuosina. Tallink aikoo kohdentaa tukensa ja yhteistyönsä lapsiperheisiin, koulutus- ja pelastustoimintaan Itämerellä sekä Itämeren suojeluun.

Yhtiön tuki on aikaisempina vuosina vaihdellut heikommassa olevien lapsiperheiden, lastenkotien, sairaaloiden ja liikunta- ja kulttuuritapahtumien tukemisesta ympäristöhankkeisiin, vapaaehtoistoimintaan, pelastustoimintaan ja moneen muuhun.

”Tukea hakevien tahojen määrä kasvaa vuosi vuodelta, joten meillä on oltava selkeä käsitys siitä, kenen kanssa ja miksi teemme yhteistyötä. Keskitämme jatkossa yhteistyömme entistä selkeämmin oman toimintamme ytimeen”, kommentoi Tallink-konsernin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Link.

Tallink on solminut tänä vuonna uudet yhteistyösopimukset John Nurmisen Säätiön kanssa Itämeren suojelemiseksi ja ruotsalaisen Min Stora Dag -järjestön (”Minun suuri päiväni”) kanssa tarjotakseen positiivisia kokemuksia vakavista sairauksista kärsiville lapsille. Lisäksi parhaillaan sovitaan yhteistyöstä Helsingin ja Tukholman meripelastusseurojen kanssa tavoitteena parantaa lasten- ja nuorten vesillä liikkumistaitoja.

”Itämeri on yhteinen elinympäristömme ja työpaikkamme, ja siksi haluamme tehdä pitkäjänteistä yhteistyötä Itämeren hyväksi John Nurmisen Säätiön kanssa. Tukemme kohdistuu myös merenkulunkoulutukseen, olemmehan itsekin riippuvaisia tulevaisuuden työntekijöistä, sekä vapaaehtoiseen meripelastustoimintaan, joka linkittyy myös vahvasti omaan toimintaamme. Perheet ovat meille yksi tärkeimmistä kohderyhmistä, ja haluammekin kohdistaa tukeamme entistä tiiviimmin erityisesti lapsiin ja nuoriin sekä erilaisiin perhejärjestöihin Suomessa, Ruotsissa ja Virossa”, Link jatkaa.

Tallink Silja on jo vuosien ajan tehnyt yhteistyötä Suomessa Hope ry:n ja Lastenklinikoiden Kummit ry:n kanssa sekä Virossa meripelastusjärjestön ja Minu Unistuste Päev (”Minun unelmieni päivä”) kanssa.

”Helmikuusta 2022 lähtien Tallink on osallistunut useisiin projekteihin sotaa pakenevien ukrainalaisten tukemiseksi. Jatkamme tätä tukea niin kauan kuin sitä tarvitaan”, lisää Link.

Tallink jatkaa myös useiden urheilun, kulttuurin ja monien muiden tapahtumien kumppanina Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Lisätietoja medialla antavat:
Tallink Grupp, Communications Director Katri Link, +372 5304 2121, katri.link@tallink.ee
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, 0400 207 704, marika.nojd@tallinksilja.com

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä useilla reiteillä. Tallink-konserni työllistää noin 5 500 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa ja Saksassa. Vuonna 2022 yhtiö kuljetti noin 5,4 miljoonaa matkustajaa ja lähes 410 000 rahtiyksikköä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan ja Helsingin pörssissä. www.tallink.com