Tallink Silja Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut sopeuttaakseen toimintaansa koronapandemian seurauksena

5. lokakuuta 2020

Tallink Silja Oy aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut maahenkilöstönsä kanssa sopeuttaakseen toimintaansa koronaviruspandemian ja matkustusrajoitusten vuoksi. Arvioitu vähennystarve on 120 työpaikkaa. Lisäksi satojen työntekijöiden lomautukset jatkuvat.

”Jatkuvasti muuttuvat matkustusrajoitukset, hallituksen erilaiset ulostulot ja kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat rajoituksiin ovat käytännössä lopettaneet laivamatkustuksen ja olemme joutuneet pysäyttämään useita laivojamme satamiin. Tällä hetkellä meidän on nopeasti sopeutettava liiketoimintaamme yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi. Joudumme valitettavasti aloittamaan yhteistoimintaneuvottelut henkilöstömme kanssa”, sanoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

”Matkailualan yritykset ja siitä riippuvat toimijat ovat kokeneet suurimmat menetykset liiketoiminnassaan tämän kriisin aikana, ja niistä elpyminen myös vie pisimpään. Matkailu ei tule palaamaan entiselleen vielä pitkiin aikoihin. Arvioimme aiemmin, että kulujen sopeuttaminen lomautuksilla riittäisi, mutta pitkällä tähtäimellä se ei tule riittämään. Joudumme ikäväksemme tekemään yrityksessämme myös rakenteellisia muutoksia ja uudelleen organisoitumista. Olemme tällä hetkellä syvässä ahdingossa ja joudumme ottamaan käyttöön kaikki mahdolliset sopeuttamistoimet kulujen karsimiseksi ja yrityksen tulevaisuuden turvaamiseksi”, Schults jatkaa.

Neuvottelut alkavat 12.10.2020 ja niiden arvioidaan kestävän kuusi viikkoa. Neuvotteluiden tarkoituksena on minimoida koronapandemiasta aiheutuvaa taloudellisesti haastavaa tilannetta ja sopeuttaa yhtiön kustannustaso vastaamaan matkustusrajoitusten mukana radikaalisti laskevaa volyymia. Neuvottelut voivat johtaa organisaatiorakenteen muutoksiin, irtisanomisiin, toimintojen keskittämiseen Tallink-konserniin, osa-aikaistamisiin ja lomauttamisiin.

Tallink Silja Oy:n yt-neuvottelujen piirissä ovat kaikki noin 370 työntekijää maatoiminnoissa. Lähes jokainen tallinksiljalainen on ollut ja on edelleen lomautettuna. Nyt suunniteltujen irtisanomisten lisäksi lomautusten arvioidaan jatkuvan ja ne voivat olla määräaikaisia tai toistaiseksi voimassa olevia lomautuksia.

Lisätietoja medialle antavat:

Tallink Silja Oy, toimitusjohtaja Margus Schults, margus.schults@tallinksilja.com, 050 354 5867

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi