Tallink Silja sai MSC:n ensimmäisen Kultainen Kala -palkinnon

28. syyskuuta 2018

MSC myönsi Suomen ensimmäisen Kultainen Kala -palkinnon Tallink Silja Oy:lle Kestävän Kalan päivässä 27. syyskuuta 2018. Palkinto myönnettiin Tallink Siljalle ponnisteluista merenelävien tuotannon turvaamiseksi nykyiselle ja tuleville sukupolville.

MSC on palkinnut yhteistyökumppaneitaan vastaavanlaisilla palkinnoilla muissa maissa aiemminkin, mutta tämä palkinto on ensimmäinen lajiaan Suomessa.
– Tällä uudella palkinnolla haluamme huomioida yrityksiä, jotka ponnistelevat meriemme paremman tulevaisuuden puolesta. Tuomalla MSC-sertifikaattiaan esiin ravintoloissaan ja viestinnässään, Tallink Silja on suoraan vaikuttanut kuluttajien valintoihin – tämä edistää merten hyvinvointia ja auttaa varmistamaan, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville, sanoo MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa syyskuussa 2017. Sertifikaattia laajennettiin tammikuussa 2018 kattamaan myös Suomesta liikennöivät Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star. Tällä hetkellä Tallink Siljalla sertifikaatin piirissä ovat katkarapu- ja sillituotteet, mutta valikoimaa pyritään laajentamaan. Laivoilla käytetään vuosittain noin 50 000 kiloa sillejä ja noin 145 000 kiloa katkarapuja.

– Olemme erittäin iloisia tästä palkinnosta. On hienoa, että olemme pystyneet kertomaan miljoonille matkustajillemme kestävän kehityksen periaatteistamme sekä samalla ohjaamaan heitä tekemään vastuullisia kalavalintoja omassa arjessaan. Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Me haluamme pitää hyvää huolta toimintaympäristöstämme ja jatkossakin kannustaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tekemään samoin, kertoo Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Sertifiointi laajenee loppuvuoden aikana kattamaan myösTallink-konsernin laivat Tukholma-Riika ja Tallinna-Tukholma –reiteillä. Tämän jälkeen kaikki konsernin matkustaja-alukset on saatu sertifikaatin piiriin. Johanna Vepsä on tästä todella ilahtunut.
”Tämä on juuri sellaista proaktiivista kehitystä, jota kaipaamme yhteistyökumppaneiltamme. Ilman aktiivisia kumppaneita olisi todella vaikeaa toteuttaa MSC:n visiota valtameristä täynnä elämä.”

 

Lisätietoja antavat:
Johanna Vepsä, Marketing & Communications Manager, MSC Finland, johanna.vepsa@msc.org, +358 50 570 8000
Marika Nöjd, viestintäjohtaja, Tallink Silja Oy, marika.nojd@tallinksilja.com, +358 400 207 704

Marine Stewardship Council (MSC) MSC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio. MSC:n visio on elämää täynnä olevat valtameret ja turvattu merenelävien tuotanto nykyiselle ja tuleville sukupolville. Ympäristömerkintä- ja sertifiointiohjelmamme tunnistaa ja palkitsee kestävän kalastuksen käytännöt ja on mukana luomassa kestävämpää kalataloutta. MSC on tällä hetkellä ainoa YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n, GSSI:n (Global Sustainable Seafood Initiativen) sekä ISEAL Alliancen tunnustama kansainvälinen sertifiointi- ja ympäristömerkintäohjelma luonnonvaraiselle kalalle ja äyriäisille.
MSC:n sininen kalamerkki on yksi tunnetuimmista kalastusalan kansainvälisistä ympäristömerkeistä. Sininen kalamerkki pakkauksessa tarkoittaa, että kala tai äyriäistuote on:

-peräisin luonnonvaraista kalaa pyytävästä kalastusyrityksestä, jonka puolueeton taho on sertifioinut MSC:n kestävän kalastuksen ympäristöstandardia vasten (perustuu tieteelliseen neuvonantoon)

-täysin jäljitettävissä kestävään lähteeseen.

Yli 300 kalastusyritystä 35 maassa on saanut MSC-sertifikaatin. Näiden toimijoiden yhteenlaskettu vuosittainen saalis on lähes 10 miljoona tonnia, vastaten miltei 14% koko maailman vuotuisesta pyyntimäärästä. Yli 28 000 kala- ja äyriäistuotteella on sininen MSC-ympäristömerkki. Lisätietoa: www.msc.org/fi

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä. www.tallinksilja.fi