Tallink Siljalta 55 000 euron lahjoitus videoskopialaitteistoon Tyksin lastenkirurgialle

23. marraskuuta 2018

Tallink Silja lahjoitti tänään 55 000 euroa Turun yliopistolliselle keskussairaalalle videoskopialaitteiston hankintaan. Laitetta hyödynnetään erilaisissa lapsille tehtävissä toimenpiteissä kuten tähystysleikkauksissa sekä ilmateiden ja suoliston tähystyksissä. Tällaisia leikkauksia tehdään vuosittain yli 300.
– Tähystyksenä tehtävät leikkaukset ovat yleistyneet nopeasti myös lapsilla. Tekniikka on kehittynyt viime vuosina nopeasti ja toimenpiteiden nopeuteen sekä turvallisuuteen vaikuttaa laitteiston laatu ja erottelukyky. Tekniikan kehittymisen myötä laitteistot kuluvat nopeammin, eli laitekannan uusiminen tulee todella tarpeeseen, kertoo Tyksin Lasten ja nuorten klinikan ylilääkäri Heikki Lukkarinen.
Tallink Silja on lahjoittanut Tyksin lastenkirurgiaan kahden viimeisen vuoden aikana yhteensä yli 100 000 euroa. Edellinen lahjoitus tehtiin vuonna 2017. Summalla hankittiin skolioosileikkaustaso.
– Yhteistyö Kummien kanssa on osa yrityksemme yhteiskuntavastuuta. Tärkeiden laitehankintojen lisäksi järjestämme vuosittain poliklinikkavierailuja maskottimme Harri Hylkeen kanssa, osallistumme Elämä lapselle -konserttiin ja muihin Kummien tapahtumiin, järjestämme Kummit-risteilyn sekä potilasperheristeilyjä, jotta perheet saisivat irtioton sairaala-arjesta, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd.
Tallink Silja on tehnyt Lastenklinikoiden Kummien kanssa yhteistyötä jo seitsemän vuoden ajan. Viime vuoden lahjoitussumma luovutettiin Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenklinikalle urodyamialaitteen hankintaan. Aiempina vuosina rahaa on kerätty Helsingin Lastenklinikan O-kaari-laitteen hankintaan. Kuluneen seitsemän vuoden aikana Tallink Silja on kerännyt yhteensä reilut 400 000 euroa Kummien kautta lahjoitettavaksi lasten- ja nuorten kirurgisten osastojen laitehankintoihin.

Tutustu Tallink Siljan vastuullisuustekoihin www.tallinksilja.fi/vastuullisuus

Lisätietoja antavat:
Tyks, Lasten ja nuorten klinikan ylilääkäri Heikki Lukkarinen, heikki.lukkarinen@tyks.fi
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä.
www.tallinksilja.fi
www.tallink.com