Tallink Siljan laivojen sumutorvet soivat 1.5. klo 12 merkkinä merenkulkijoiden työn arvostuksesta

30. huhtikuuta 2020

Vapunpäivänä perjantaina 1.5.2020 satamissa olevien laivojen sumutorvet soivat ympäri maailmaa klo 12 paikallista aikaa. Kyseessä on varustamoiden kansainvälisen kattojärjestön ICS:n järjestämä kampanja #HeroesAtSeaShoutout, jonka myötä osoitetaan arvostusta merenkulkijoiden työtä kohtaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Myös Tallinkin ja Silja Linen laivat ovat mukana kampanjassa.

Perjantaina 1.5.2020 klo 12.00 (paikallista aikaa) seuraavat laivamme osallistuvat kansainväliseen kampanjaan soittamalla sumutorviaan seuraavissa satamissa:

-Silja Serenade Olympiaterminaalissa Helsingissä ja Star -Länsiterminaalissa Helsingissä;
-Silja Europa, Baltic Queen ja Victoria I Tallinnassa;
-Romantika ja Isabelle Riiassa;
-Silja Symphony Tukholmassa

Viimeisen puolentoista kuukauden aikana osa Tallink-konsernin laivoista on toteuttanut tärkeää tehtävää varmistamalla elintärkeiden tavaroiden kuljettamisen Suomen ja Viron, Suomen ja Ruotsin, Viron ja Ruotsin sekä Viron ja Saksan välillä. Laivamme ovat kuljettaneet yli 60 000 rahtiyksikköä koronaviruskriisin aikana sisältäen elintarvikkeita, lääkkeitä, elektroniikkaa, rakennustarvikkeita ja paljon muuta.

”Laivojen miehistöt tekevät tärkeää ja kunnioitettavaa työtä työskennellessään päivittäin liikenteessä olevilla laivoilla. He eivät voi tehdä töitä etänä kotona. Laivojen miehistöt ovat tehtäviinsä koulutettuja merenkulunammattilaisia, ja he ovat tottuneet toimimaan erilaisissa poikkeusolosuhteissa. Koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta, ja sen laajuutta, ei varmasti kukaan osannut kunnolla ennustaa. Siitä huolimatta laivoilla on pystytty joustamaan, sopeutumaan ja tekemään asioita uudella tavalla, jotta viruksen leviäminen myös matkan aikana pystyttäisiin estämään“, sanoo Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

Maailmanlaajuisista eristyksistä ja rajoituksista huolimatta yli 1,2 miljoonaa merenkulkijaa ympäri maailmaa mahdollistaa tällä hetkelläkin ruoan, lääkkeiden, polttoaineen ja muiden elintärkeiden tarvikkeiden liikkumisen maiden välillä.

#HeroesAtSeaShoutout

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, 0400 207 704, marika.nojd@tallinksilja.com

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi