Tallink Siljan risteilykausi käynnistyy uusilla suunnitelmilla

1. kesäkuuta 2020

Tallink Siljan kesäsesongin suunnitelmat tehdään eri maiden hallitusten linjausten ja päätösten pohjalta. Kotimainen kohde Ahvenanmaa ja Turun Saaristoristeily pysyvät tiiviisti reittivalikoimassa. Helsinki-Tallinna-reitin laivojen palautusta suunnitellaan kesäkuun alkuviikoilla ja lisäksi reitillä aloittaa Victoria I, joka operoi normaalisti Tallinna-Tukholma-reitillä.

”Lisäämällä uusia laivavuoroja pyrimme ennenkaikkea huolehtimaan matkustajien hyvinvoinnista ja riittävästä turvavälien pitämisestä. Lipunmyynti uusille laivavuoroille avataan 1.6. alkavalla viikolla. Helsinki-Tukholma-reitin laivojen suunnitelmista kerromme lisää lähiviikkoina“, kertoo Tallink Silja Oy:n toimitusjohtaja Margus Schults.

Liikennöivien laivojen matkustajakapasiteetti on toistaiseksi korkeintaan puolet laivan normaalista maksimimäärästä. Myös laivojen kaupoissa ja ravintoloissa on asetettu rajoja asiakasmäärille. Laivoilla on viime kuukausien aikana valmistauduttu matkustajien palaamiseen ja palvelujen asteittaiseen palauttamiseen matkustajien hyvinvoinnista huolehtien.

Kotimainen kohde Ahvenanmaa ja 11 tunnin Saaristoristeily

Silja Linen Turku-Tukholma-reitin laivat Galaxy ja Baltic Princess liikennöivät normaalin aikataulun mukaisesti. Kotimainen kohde Ahvenanmaa on vain viiden tunnin laivamatkan päässä.

Turusta on mahdollista toteuttaa myös 11 tunnin kotimainen Saaristoristeily. Lähtö on joka päivä Galaxylla Turusta klo 8.20, laivanvaihto Maarianhaminassa (ei maissakäyntiä) ja paluu Baltic Princessillä klo 19.15 Turkuun.

Helsinki-Tallinna-reitin laivat kesäkaudella 2020

Helsinki-Tallinna-reitin suunnitelman mukaan Viron hallitus ilmoitti purkavansa matkustusrajoituksia 1.6.2020 alkaen. Tallinkin tämän hetkisen suunnitelman mukaan reitillä operoivat kesäkaudella tuttuun tapaan pikalaivat Megastar ja Star, sekä risteilylaiva Silja Europa. Lisäksi reitillä aloittaa Tallinna-Tukholma-reitin laiva Victoria I, joka tekee Päivä Tallinnassa-risteilyä elokuun loppuun asti.

Megastar ja Star siirtyvät vaiheittain operoimaan normaalin aikataulun mukaisesti. Megastarilla on mahdollista tehdä myös ns. 5 tunnin ostosristeily menemättä maihin Tallinnassa. Star operoi poikkeuksellisen aikataulun mukaisesti kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ja siirtyy normaaliin aikatauluun 15.6. alkaen.

Victoria I aloittaa Helsinki-Tallinna-reitillä, tehden ns. Päivä Tallinnassa -risteilyä. Laiva liikennöi reitillä kesäkaudella 8.6.-31.8, poislukien 19.-21.6. Victoria I lähtee Helsingin Länsiterminaalista päivittäin klo 9.30 ja saapuu takaisin Helsinkiin samana iltana klo 20.00. Tallinnassa ehtii viettää klo 12.00-17.00 välisen ajan. Laiva operoi normaalisti Tallinna-Tukholma-reitillä.

Silja Europa aloittaa 22 tunnin risteilyt Helsingistä Tallinnaan 12.6. alkaen normaalin aikataulun mukaisesti, poislukien 19.-21.6. jolloin ei ole lähtöjä.

Lisätietoa toimenpiteistä laivoilla ja terminaaleissa: https://www.tallinksilja.fi/vastuullisesti-luottavaisin-mielin-laivalle

Lisätietoa medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

 

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi