Tallink Siljan toimenpiteet laivoilla liikenteen asteittaiseen palauttamiseen

18. toukokuuta 2020

Tallink Siljalla on valmistauduttu matkustajien palaamisen laivoille ja palvelujen asteittaiseen palauttamiseen matkustajien hyvinvoinnista huolehtien. Laivoilla on käytössä useita toimenpiteitä viruksen leviämisen estämiseksi. Toimenpiteitä on myös suunniteltu yhteistyössä viranomaisten, satamien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Toivomme matkustajien noudattavan ohjeita ja tekevän lähtöselvityksen etukäteen mobiililaitteella.

Laivojen siivousta tehostettiin jo ennen koronaviruspandemian varsinaista puhkeamista normaalin influenssakauden vuoksi. Tehostettua siivousta ja desinfiointia on jatkettu ja erityisesti sellaisia pintoja puhdistetaan perusteellisemmin ja tiheämmin, joihin matkustajat koskevat useasti. Näitä on esimerkiksi porraskaiteet, hissinnappulat ja ovenkahvat.

Laivojen yleisiin tiloihin on lisätty huomattava määrä käsidesiautomaatteja, jotka ovat vapaasti matkustajien käytettävissä. Laivoille on myös mahdollisuuksien mukaan pyritty rakentamaan ylimääräisiä käsienpesupisteitä, kuten Baltic Princessin Fastlanen-ravintolan edessä.

Liikennöivien laivojen matkustajakapasiteetti on ensimmäisen kuukauden aikana ja epidemiatilanteesta riippuen korkeintaan puolet laivan normaalista maksimimäärästä. Näin pystymme takaamaan jokaiselle matkustajalle riittävästi tilaa, ja etäisyys toisiin matkustajiin pystytään helpommin säilyttämään.

Laivojen kaupoissa ja ravintoloissa on asetettu rajoja asiakasmäärille. Asiakaspalvelupisteisiin on maissa olevien kauppojen tavoin asennettu suojaavia pleksilaseja ja lisäksi esimerkiksi Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla henkilökunta käyttää ruokailutiloissa toistaiseksi kasvosuojuksia.

Toimenpiteet terminaaleissa

-Matkustajia muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävästä turvavälistä.
-Terminaaleissa löytyy useita käsienpesu- ja käsidesipisteitä.
-Odotus- ja jonotusalueet on merkitty niin, että riittävä turvaväli muihin ihmisiin säilyy.
-Lähtöselvitys suositellaan tekemään etukäteen mobiililaitteella, mikäli mahdollista.
-Sairaana ei ole sallittua matkustaa ja matkustajan on ennen lähtöselvityksen tekemistä vahvistettava, että on tietoinen tästä. -Vahvistus tehdään lähtöselvityksen yhteydessä.

Toimenpiteet laivoilla

-Liikennöivät matkustajalaivat ottavat korkeintaan puolet laivan kokonaiskapasiteetista 14.5.-14.6.2020 välisenä aikana, jotta riittävät turvavälit voidaan säilyttää.
-Laivoilla muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä riittävästä turvavälistä.
-Laivoilla on käsienpesupisteitä ja käsidesiautomaatteja. -Mahdollisuuksien mukaan on myös pyritty rakentamaan ylimääräisiä käsienpesupisteitä.
-Käsienkuivausautomaatit on poistettu käytöstä.
-Pintoja puhdistetaan ja desinfioidaan perusteellisemmin ja tiheämmin.
-Myymälöiden hajuvesi ja kosmetiikkatesterit on poistettu käytöstä toistaiseksi.
-Myymälöiden ostoskärryjä ja koreja desinfioidaan ja puhdistetaan säännöllisesti.
-Helsinki-Tallinna-reitin laivoilla miehistö käyttää ruokailutiloissa toistaiseksi suu-nenäsuojusta.
-Myymälöissä ja ravintoloissa on asetettu asiakkaiden enimmäiskapasiteetti.
-Pleksilaseja on asennettu tarvittaviin paikkoihin.

Työmatkaliikenne, muu välttämätön liikenne ja Suomen kansalaisten paluu Suomeen sallitaan meriteitse torstaista 14.5.2020 alkaen. Vapaa-ajan matkustamista ulkomaille ei toistaiseksi suositella. Sairaana tai oireilevana on ehdottomasti pysyttävä kotona.

Lue lisää: www.tallinksilja.fi/koronavirus
Lataa mobiilisovellus: www.tallinksilja.fi/mobiili
Lue Rajan ohjeistus rajanylitysliikenteeseen: https://www.raja.fi/ajankohtaista/ohjeet_rajanylitykseen
Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, 0400 207 704, marika.nojd@tallinksilja.com
Lue myös: https://www.tallinksilja.fi/vastuullisesti-luottavaisin-mielin-laivalle

Tallink Silja Oy on osa AS Tallink Gruppia, joka on yksi Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yhtiön laivat liikennöivät Suomesta Tallink-brändin alla Helsingistä Tallinnaan ja Silja Line-brändin alla Helsingistä ja Turusta Ahvenanmaan kautta Tukholmaan. Tallink Silja Oy toimii Helsingissä, Turussa, Tampereella ja tytäryhtiö Sally Ab Maarianhaminassa. Yritys työllistää maalla noin 500 ja merellä noin 1000 henkilöä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallinksilja.fi