Tallink vie suomalaiset matkustajat Helsingistä Ahvenanmaalle joulukuussa

14. lokakuuta 2020

Tallinkin loppuvuoden joulumatkat suuntautuvat tänä vuonna suoraan Helsingistä kotimaiseen kohteeseen Ahvenanmaalle. Tallinkin Victoria I aloittaa joulun itsenäisyyspäiväviikonloppuna ja vie suomalaiset matkustajat tutustumaan Maarianhaminan joulumarkkinoihin 4.-6.12.2020. Perinteisempi jouluristeily toteutetaan Helsingistä Maarianhaminaan 24.-26.12.2020.

Victoria I on Suomessa vuonna 2004 rakennettu laiva ja se on jo monelle tuttu kesän Helsinki-Tallinna matkojen ansiosta. Victoria I teki kesällä myös suositun erikoisristeilyn Helsingistä Saarenmaalle.

Laivojen jouluruoassa maistuu matkustajien ikisuosikit

Laivojen joulubuffet-valikoima on voimassa 18.11.-25.12.2020 Turun reitin laivoilla sekä Victorialla. Valikoimassa keskitytään tänä jouluna matkustajien ikisuosikkeihin. Kalapöytä on tietysti erittäin runsas ja monipuolinen. Perinteisistä jouluruoista mukana on mm. harmaa- ja punasuolattua joulukinkkua, perinteistä sienisalaattia, Waldorfin salaattia, janssoninkiusausta, laivan joulumakkaroita ja perinteisiä laatikoita.

Täysin uusia tuotteita joulubuffetin valikoimassa ovat savustettu ankka homejuuston ja Williams päärynöiden kera, yrttimarinoitu kana ja sokeriherneet, kylmäsavustettu härkätartar marinoitujen kanttarellien ja persiljamajoneesin kera sekä lämpimässä pöydässä täytetty kalkkuna karpalohillon ja kermakastikkeen kera.

Vegaaneja ei ole tänäkään jouluna unohdettu sillä tarjolla on tietysti rosollia, vegaanista joulumakkaraa ja vaikkapa merileväkaviaaria. Lisäksi salaattipöydän valikoima on erittäin runsas: parsakaali-tofupiirakkaa, polentapizzaa, avokado-quinoasalaattia, hummusta ja porkkala-kylmäsavustettua lohta porkkanoista. Joulubuffetin hinta on 39 tai 36 euroa reitistä riippuen.

Laivojen à la carte -ravintoloissa on saatavilla kolmen ruokalajin joulumenu, jossa nautitaan alkuruoaksi sokerisuolattua lohta ja punajuurta, pääruoaksi on valittavana paahdettua siikaa tai poron sisäpaistia ja jälkiruoaksi tarjoillaan valkosuklaamoussea ja lakkaa. Joulumenun hinta on 45 euroa.

Laivoilla on nyt hyvin väljää

Satamissa ja laivoilla on tehty merkittäviä toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. On hyvä muistaa, että laivoilla on edelleen hyvin väljää ja matkustajilla on tilaa liikkua turvavälejä noudattaen. Laivoille ei oteta täyttä matkustajamäärää vaan matkustajamääriä on rajoitettu 75 prosenttiin maksimikapasiteetista.

Matkustajia muistutetaan laivoilla ja satamissa säännöllisesti turvaväleistä ja käsihygieniasta ja matkustajilla on mahdollisuus pestä ja desinfioida käsiä usein. Matkalle ei saa missään nimessä lähteä sairaana tai oireilevana.

Karanteenivapaat risteilyt

Vastuullinen ja mahdollisimman terveysturvallinen matkailu on mahdollista yhdessä. Suomi tarvitsee matkustusta ja matkustus kotimaassa on sallittua yhteisiä pelisääntöjä noudattaen.

Moni ei ehkä tiedä, että Ahvenanmaan matkojen lisäksi myös Baltic Princessin 23 h -risteilyt ja Tallinnan 5 h -risteilyt ovat karanteenivapaita, koska niissä ei käydä maissa kohteessa. Matkan jälkeen ei siis tarvitse jäädä omaehtoiseen karanteeniin.

Lisätietoja medialle antaa:

Tallink Silja Oy, viestintäjohtaja Marika Nöjd, marika.nojd@tallinksilja.com, 0400 207 704

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä seitsemällä reitillä. Tallink-konserni työllistää yli 6 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Yhtiö kuljetti yli 9,8 miljoonaa matkustajaa ja 380 000 rahtiyksikköä vuonna 2019. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan pörssissä vuodesta 2005 ja Helsingin pörssissä joulukuusta 2018 alkaen. www.tallink.com