Tallink vuokraa Victoria I:n ja Romantikan määräaikaisesti Marokkoon

29. kesäkuuta 2021

Tallink-konserni ja marokkolainen Tanger MED Port Autority ovat sopineet Victoria I:n ja Romantikan vuokraamisesta määräajaksi lokakuuhun asti. Laivat tulevat liikennöimään Marokon ja Ranskan sekä Marokon ja Italian välillä heinä-syyskuussa 2021.

Victoria I lähtee Tallinnasta Marokkoon 28.6.2021 ja Romantika 5.7.2021. Molemmat laivat vuokrataan 100 päivän ajaksi, ja ne palaavat Tallinnaan lokakuussa 2021. Vuokrauksen aikana aluksia operoi laivojen oma kansi- ja konehenkilökunta.

Tallink on aiemminkin vuokrannut aluksia Välimerelle, joten siellä toimiminen on tuttua Tallinkin laivojen miehistöille.

”On hienoa, että olemme onnistuneet vuokraamaan laivojamme käyttöön muualle eikä niiden tarvitse seistä satamassa. Vaikka Victoria I:n ja Romantikan vuokraus kestää verrattain lyhyen ajan, tarkoittaa se kuitenkin käyttöä aluksille ja ennen kaikkea työtä laivojen miehistölle 100 päivän ajaksi. Pyrimme jatkuvasti löytämään ratkaisuja, että alukset saataisiin liikenteeseen ja niiden miehistöt takaisin töihin. Odotamme tietysti myös sitä, että matkustusrajoituksista luovutaan, matkustus jälleen vilkastuu ja laivat pääsevät palaamaan omille reiteilleen”, kommentoi Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Lisätietoja medialle antaa:
Tallink Grupp, Communications Director, Katri Link, +372 53042121, katri.link@tallink.ee

Tallink-konserni on yksi pohjoisen Itämeren alueen suurimmista matkustaja- ja rahtiliikennevarustamoista. Yrityksellä on yhteensä 15 alusta ja se liikennöi Tallink- ja Silja Line -brändeillä useilla reiteillä. Tallink-konserni työllistää noin 4 000 henkilöä Suomessa, Virossa, Ruotsissa, Latviassa, Venäjällä ja Saksassa. Vuonna 2020, COVID-19 pandemian aikana, yhtiö kuljetti 3,7 miljoonaa matkustajaa ja lähes 360 000 rahtiyksikköä. AS Tallink Grupp on listattu Tallinnan ja Helsingin pörssissä. www.tallink.com