Toinen hybridiroro-alus luovutettu Finnlinesille

30. toukokuuta 2022

Eco-luokan kolmen roro-aluksen toinen, Finneco II, luovutettiin China Merchants Jinling -telakalla (Jiangsu) Kiinassa 30.5.2022. Finneco II aloittaa liikennöinnin Finnlinesin Biskajan liikenteessä, jonne se siirtyy sisarlaivan, Finneco I:n pariksi.

Eco-luokan kolmen roro-aluksen toinen, Finneco II, luovutettiin China Merchants Jinling -telakalla (Jiangsu) Kiinassa 30.5.2022. Sarjan ensimmäinen laiva luovutettiin 28.4.2022, kolmas, Finneco III, luovutetaan kesäkuussa 2022.

Kaikki kolme laivaa liikennöivät Suomen lipun alla ja siirtyvät Finnlinesin Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajan liikenteeseen.

Finnlinesin 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelma käsittää myös kaksi ekotehokasta Superstar ropax-alusta, jotka suunnitelmien mukaan luovutetaan 2023.

Lisäkapasiteettia lastille

Laiva on 238 metriä pitkä ja kaistametrejä on 5 800. Käytännössä alukset kuljettavat noin 400 perävaunua matkaa kohden. Verrattuna Finnlinesin nykyisen laivaston suurimpiin laivoihin hybridiuudisrakennusten kuljetuskapasiteetti kasvaa lähes 40 %.

Lastinkäsittely on kuitenkin tehokasta, sillä laivassa on useita perä- ja sisäramppeja ja nostettavat autokannet. Samalla alukset ovat erittäin monipuolisia kuljetusvälineitä, sillä nostettavan kannen ansiosta roro-lastin maksimikorkeus voi olla jopa 7 metriä. Lastikansien tietyt alueet on tarkoitettu erityisesti paperirullien lastausta varten.

Laivassa on korkein mahdollinen suomalais-ruotsalainen jääluokka.

Ympäristötehokkuudesta plusmerkintä

Luokituslaitos Rina on antanut ylimääräisen “Green plus” -luokkamerkinnän laivan ympäristötehokkuudesta. Laivan pääkoneet ovat kaksitahtimoottoreita, joiden polttoaineen ominaiskulutus on pienempi kuin nelitahtimoottoreiden. Kölin alla oleva ilmavoitelujärjestelmä vähentää kitka- ja hydrodynaamista vastusta, minkä ansiosta polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät. Satamakäyntien nollapäästöt voidaan saavuttaa 5 MW:n akkuyksiköllä. Akut latautuvat merimatkan aikana ja myös 600 m2 :n aurinkopaneelit tuottavat energiaa. Lisäksi pakokaasujen puhdistusjärjestelmä vähentää ilmapäästöjä ja haitallisia hiukkasia.

“Meneillään oleva 500 miljoonan euron uudisrakennusohjelma noudattaa strategiaamme ja jatkamme entistä suurempien laivojen käyttöönottoa hyödyntääksemme mittakaavaetuja. Uudet laivat ylittävät ympäristö­standardit ja varmistavat tavaravirtojen kulun Suomeen ja Suomesta maailmalle. Asiakkaamme hyötyvät uusista laivoista, jotka tuovat lisäkapasiteettia ja parantavat yhteyksiä. Yhteytemme Eurooppaan paranevat huomattavasti, kun Eco-sarja alkaa liikennöidä Finnlinesin reiteillä”, Finnlinesin hallituksen puheenjohtaja Emanuele Grimaldi sanoo.

Laivan tekniset tiedot, Finneco I–III

Laivatyyppi: Roro
Jääluokka: 1 A Super
Pituus: 238,0 m
Leveys: 34,0 m
Bruttovetoisuus: 60 515
Kuollut paino: 17 377
Kaistametrit: 5 800
Matkanopeus: 20,7 solmua
Koneteho: 2 x 12,780 kW
Lippuvaltio: Suomi

Päästövähennystekniikka

  • Ilmavoitelujärjestelmä
  • Akkuyksiköt
  • Pakokaasujen poisto
  • Aurinkopaneelit
  • Lämmöntalteenotto
  • Painolastivesien käsittely

 

Lisätietoja

Tom Pippingsköld
toimitusjohtaja
puh +358 40 519 5041
tom.pippingskold@finnlines.com

Lehdistön yhteydenotot

Viestintä, communications@finnlines.com

Finnlines Oyj

Finnlines on yksi Itämeren, Pohjanmeren ja Biskajanlahden johtavista roro- ja matkustaja­liikenne­varustamoista. Yhtiö on osa italialaista Grimaldi-konsernia. Grimaldi-konserni on yksi maailman suurimmista roro-varustamoista ja suurin matkustajia ja rahtia kuljettava ”Motorways of the Sea” -operaattori Euroopassa. Tämä yhteistyö mahdollistaa Finnlinesin tarjoamaan linjaliikennepalveluita Välimeren, Pohjois-Euroopan, Länsi-Afrikan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikan välillä.