Uudella Viking Glorylla kokouksissa voi nauttia panoraamanäkymistä maailman kauneimpaan saaristoon
23. elokuuta 2021
Vuoden 2022 alussa liikennöinnin aloittava Viking Linen uusi lippulaiva Viking Glory tarjoaa kokoustiloja lyömättömässä miljöössä. Lähes 400-paikkainen kokousosasto tarjoaa panoraamanäkymiä Itämerelle kannelta 9. Laivakokouksia voi varata 23.8.2021 alkaen.
Viking Line rakentaa parasta aikaa Viking Glorya, josta tulee yksi maailman ilmastoviisaimmista aluksista. Viking Glory tulee liikennöimään vuoden 2022 alusta joka ilta Tukholmasta Maarianhaminan kautta Turkuun. Kokousvieraat voivat valita päiväristeilyn, reittimatkan tai kokonaisen vuorokauden laivalla, missä on mahdollista järjestää kokouksia, käydä kylpylässä, syödä Itämeren herkullisinta ruokaa ja tehdä ostoksia.
– Odotamme saavamme toivottaa kokousvieraat tervetulleeksi uudelle Viking Glorylle! Myös kokousosaston sisätilat on sisustettu hyvällä maulla, ja lisäksi niistä aukeaa uskomattomat näkymät Itämeren kauneimpaan saaristoon. Olemme tietenkin varustaneet kokoustilat uusimmalla tekniikalla sekä joustavilla ratkaisuilla, jotta asiakkaamme voivat hyödyntää tiloja parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo Viking Gloryn intendentti Stig Pernell.
Viking Gloryn modernit kokoustilat antavat tilaa inspiraatiolle ja rentoutumiselle, ne ovat kaukana ankeista opetushuoneista ja suljetuista luentosaleista. Ainutlaatuinen merinäköala on nostettu esiin osallistujien innostamiseksi. Yhdessä ruotsalaisen arkkitehtitoimisto Konceptin sisustusarkkitehtien kanssa Viking Line on luonut huomisen kokoustilat, joissa korostuu joustavuuden ja tarkoituksenmukaisuuden välinen tasapaino. Kannella 9 sijaitsevalla kokousosastolla on 14 muokattavaa huonetta, joita voidaan yhdistellä tarpeen mukaan. Kaikissa huoneissa on LED-näytöt. Auditoriossa on tilaa 250 hengelle, ja se on varustettu lattiasta kattoon ulottuvilla näytöillä.
Kokousosaston vieressä on erikokoisia lisätiloja, joita voi varata ryhmille. Niissä on mahdollista järjestää erikseen suunniteltua ohjelmaa, johon sisältyy aktiviteetteja, viihdettä, ruokaa ja juomaa.
Viking Gloryn kokoustilat ovat varattavissa 23.8.2021 alkaen: https://www.vikingline.fi/kokoukset-ja-ryhmat/
Filmi: https://www.newship.vikingline.fi/elamyksia-laivalla/kokoukset
Kokous saaristossa – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti
Viking Gloryn kokoustilat on nimetty aluksen reitin varrella olevien majakoiden, saarien ja muiden paikkojen mukaan. Kullakin kokoustilalla on oma tarinansa.
Ruissalo Ruissalo on luonnonkaunis saari aivan Turun kaupungin edustalla. Suosittu virkistysalue, jossa on kauniita 1800-luvun huviloita ja suuria kukoistavia tammilehtoja. Kobba Klintar Kun saat näkyviin vanhan luotsiaseman valkoisen, pyramidinmuotoisen maamerkin, tiedät tulleesi perille Maarianhaminaan. Monen merimiehen kerrotaan puhjenneen ilonkyyneliin nähtyään vilaukselta Kobba Klintarin raskaiden merimatkojen jälkeen. Airisto Suuri, kimalteleva merialue kauniissa Turun saaristossa. Pienveneliikenne on vilkasta, koska väylät Turun ja Naantalin satamiin kulkevat tämän merenlahden poikki. Lågskär Maarianhaminasta etelään sijaitsee pieni Lågskärin saari, viidentoista kallion ympäröimänä. Jo 1600-luvulla saarelle vietiin kiviröykkiö merenkulkijoiden opastukseksi, ja sinne pystytettiin myös Ahvenanmaan ensimmäinen majakka. Majakanvartijoiden entiseltä paikalta tapaa nykyään lintubongareita. Själö Kolkko historia ei ole seissyt suomalaisen Seilin saaren tiellä. 1600- ja 1700-luvuilla saari toimi leprasairaalana, jossa potilaat elivät eristettynä muusta maailmasta, myöhemmin sinne rakennettiin mielisairaala. Nykyään Turun yliopiston saaristomeren tutkimuslaitoksella on saarella kenttäasema. Flötjan anhan merimiestarinan mukaan punavihreä rajapyykki pienellä luodolla osoittaa Ruotsin ja Tsaarin Venäjän rajaa 1800-luvulla. Nykyinen majakka valmistui vuonna 1953 ja on nyt sähköistetty ja varustettu aurinkopaneeleilla. Östersjön Itämeri on elinehtomme. Suomi 100 -juhlavuonna Viking Line keräsi 50 000 euroa Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle, joka on maan suurin Itämeren tutkimukseen ja koulutukseen keskittynyt keskus. Fejan Nykyään Fejan on suosittu vierailukohde, jossa on vierasvenesatama ja ravintola, mutta 1800-luvun lopussa siellä ei ollut yhtä hilpeää; silloin saari toimi nimittäin kolerapotilaiden karanteeniasemana. Ingenjör Pettersson Nostakaa hattua insinööri Petterssonille! Monilla merenkulkijoilla on ainakin tapana tehdä niin, kun he ohittavat Omenaistenaukossa sijaitsevan kuusi metriä korkean sektoriloiston. Vuonna 1909 rakennettu loisto on nimetty tekijänsä, insinööri Karl R. Petterssonin mukaan. Täällä on myös muistolaatta, jota opiskelijat kiillottavat joka vuosi. |
||||||
Gräskö
1900-luvun alussa viinan salakuljetus Baltiasta oli yleistä, ja Gräskön saari oli salakuljetuksen keskus pohjoisen Tukholman saaristossa. Yhden salakuljettajan sanotaan säilyttäneen puuvajassaan 20 000 litraa alkoholia. Korpo Kieltolain aikana Korppoo oli viinan salakuljetuksen keskus Turun saaristossa. Se oli kannattavaa liiketoimintaa, joka nosti elintasoa saaristossa. Paikan ehdoton kauppamies oli nimeltään Hjalmari Mäkelä, ja hän oli valtavan suosittu. Hjalmari jakoi joululahjoja vähempiosaisille ja makeisia lapsille Korppoossa. Kun tullimiehet sitten kuulustelivat kyläläisiä, he eivät olleet nähneet tai kuulleet mitään. Furusund Roslagenin kauniissa Furusundissa syntyi yksi maailman tunnetuimmista saduista. Saarella oli Astrid Lindgrenin kesäpaikka, ja eräänä iltana, kun tytär oli jankuttanut saduista, kirjailija ihmetteli hieman voipuneena: ”Mistä minä sitten kertoisin?” Tytär Karin vain heitti jotain ja sanoi: ”Kerro Peppi Pitkätossusta!”. Gustav Dalén Pohjamajakka Gustaf Dalén oli lahja AGA:lta vuonna 1946. Vastalahjaksi Suomi nimesi majakan AGA:n tunnetun perustajan mukaan. Majakka hinattiin paikalleen, missä se kruunattiin Dalén-sekoittimen sisältävällä lanternilla. Sumumerkki muodostui sumun kosteuden aktivoimasta isosta kellosta, yksi lyönti joka 20. sekunti merenkulkijoiden ohjaamiseksi. Nykyään majakka toimii aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä, ja kello on nähtävillä Maarianhaminan satamassa. Oxdjupet Kapea salmi Rindön ja Värmdön välissä vetää yleensä katseita puoleensa kannella. Salmi on ikimuistoisista ajoista lähtien ollut yksi pääväylistä Tukholmaan. Ajaakseen pois maan viholliset Kustaa Vaasa käski madaltaa salmea, jotta kaikki alukset joutuisivat sen sijaan kulkemaan vahvasti linnoitetun Vaxholmin ohi. Vasta 1800-luvun puolivälissä toteutettiin ensimmäiset toimenpiteet syvyyden palauttamiseksi. Nykyään salmen syvyys on 17–38 metriä. |
||||||
Faktoja Viking Glorysta:
”Haluamme näyttää saariston sellaisena kuin et ole sitä koskaan ennen nähnyt. Laivalla mikään ei peitä näkymiä, meri on läsnä kaikkialla. Meren suojelemiseksi edelleen käytämme uusia innovaatioita. Ympäristö ja mukavuus ovat etusijalla huomisen matkakokemuksessa. Tervetuloa vihreämpään ja parempaan maailmaan. Tervetuloa Viking Glorylle.”
Lisätiedot: Lotta Lindroos, Development & Launch Manager Viking Glory, lotta.lindroos@vikingline.com, puh. +358 18 27000 Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja, johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00 Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 5242 |
Suomen Varustamoiden tunnustuspalkinto somesta tutulle Tommy Björklundille
29. marraskuuta 2024 - Suomen Varustamot Ry
Suomen Varustamot ry:n syyskokous päätti hallituksen kokoonpanon vuodeksi 2025
29. marraskuuta 2024 - Suomen Varustamot Ry
Vesikuljetuspoolin varautumisseminaari: Varautuminen on voimavaramme muuttuvassa toimintaympäristössä
8. marraskuuta 2024 - Suomen Varustamot Ry
Merenkulkujärjestöjen perinteinen kunniakäynti järjestettiin Merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkillä pyhäinpäivänä
2. marraskuuta 2024 - Suomen Varustamot Ry
Kotimainen kierrätysinnovaatio: laivaravintoloiden kahvinporot päätyvät nyt multasäkkiin
31. lokakuuta 2024 - Viking Line