Vaasa–Uumaja-väliä liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia luovutetaan kesäkuussa

31. maaliskuuta 2021

Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla rakenteilla oleva Aurora Botnia luovutetaan tämän vuoden kesäkuussa. RMC sopi luovutuksen aikataulusta hiljattain yhteistyössä matkustaja-autolautan tilanneen Wasalinen kanssa.

Vaasan ja Uumajan välistä reittiä tulevaisuudessa liikennöivä matkustaja-autolautta Aurora Botnia luovutetaan aluksen tilanneelle Wasalinelle kesäkuun puolivälissä. Siihen asti Wasa Express jatkaa reitillä.

Aiemmin toukokuulle suunnitellun luovutuksen siirtämisellä pyritään siihen, että aluksen käyttöönottovaihe saadaan vietyä loppuun turvallisesti koronavirustilanne huomioiden.

Yli vuoden jatkunut pandemia on viivästyttänyt muun muassa päälaitetoimituksia. Kesäkuun luovutuksella pystymme varmistamaan, että aluksen viimeistely- ja käyttöönottotöissä toimivien työntekijöiden määrä voidaan pitää turvallisissa rajoissa”, kertoo Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Aurora Botnian luovutuksen aikataulusta on hiljattain sovittu hyvässä yhteistyössä RMC:n ja Wasalinen kesken.

Olemme yhdessä RMC:n kanssa keskustellen sopineet uudesta aikataulusta ja todenneet, että on ensiarvoisen tärkeää saada alus valmiiksi mahdollisimman koronaturvallisesti. Maailmanlaajuisesti haastavan tilanteen huomioiden uusi aikataulu on meille sopiva”, Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg sanoo.

Parhaillaan Aurora Botnian rakennustyöt ovat loppuvarustelu- ja käyttöönottovaiheessa, joka huipentuu ennen laivan luovutusta tehtäviin laituri- ja merikokeisiin. Aurora Botnia tulee olemaan maailman ympäristöystävällisin autolautta.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Peter Ståhlberg, Toimitusjohtaja, Wasaline, +358 40 5592353, peter.stahlberg@wasaline.com

Toni Salminen, Viestinnän asiantuntija, Rauma Marine Constructions, +358 41 730 9384 toni.salminen@rmcfinland.fi

Kvarken Link Oy:n omistama Wasaline on maailman pohjoisin ympärivuoden toimiva lauttavarustamo. Wasaline operoi ja kuljettaa sekä matkustajia että rahtia päivittäin Vaasan ja Uumajan välillä. Rauma Marine Constructions telakalla rakenteilla oleva Wasalinen uusi laiva toimitetaan keväällä 2021. Lisätietoja: www.wasaline.com

Rauma Marine Constructions (RMC) on yksi Euroopan johtavista laivanrakennusyhtiöistä. Kesällä 2014 perustettu raumalainen yhtiö on kokonaan suomalaisessa omistuksessa. RMC on erikoistunut matkustaja-autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien alusten rakentamiseen ja huoltoon. Lisätietoja osoitteesta www.rmcfinland.fi