Viking Glory sai samppanjakasteen – ensimmäiset matkustajat nousevat laivaan tiistaina

28. helmikuuta 2022

Samppanjapullon onnea tuovat sirpaleet siivittivät Viking Linen uutuuslaivan Viking Gloryn tuleville merimatkoilleen. Kastajaisia vietettiin tänään Turun satamassa. Varustamon uusi lippulaiva suuntaa ensimmäisen kerran kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa tiistaina 1. maaliskuuta.

Viking Glory kastettiin tänään perinteisin juhlallisuuksin Turun satamassa. Samppanjapullon iski uutuuttaan kiiltelevän aluksen kylkeen kummi, tukholmalainen korutaiteilija Isabel Lennse. Hän on Viking Linen suurimman omistajan ja hallituksen jäsenen Jakob Johanssonin puoliso.

Glory-nimi valittiin kolme vuotta sitten järjestetyssä nimikilpailussa, johon tuli 22 500 ehdotusta Suomesta, Ruotsista ja muualta maailmasta. Glory-nimeä ehdotti yli 450 nimikilpailuun osallistunutta.

”Olen kiitollinen saadessani toimia tämän kauniin laivan kummina. Kummius vahvistaa myös perheeni pitkäaikaista sitoutumista Viking Lineen. Minulle on tärkeää, että Viking Glory on yksi maailman ilmastoviisaimpia matkustajalaivoja – saaristo on lähellä perheemme sydäntä”, Isabel Lennse kertoi.

Vuosisatoja vanhan uskomuksen mukaan samppanjapullon rikkominen laivan kylkeen takaa, että alus seilaa turvallisesti maailman merillä. Jotkut uskovat, että kuohujuomalla lepytetään merten jumalia. Tällä kertaa merten jumalat saivat maistaakseen samppanjaa, jonka Master of Wine Essi Avellan on kehittänyt Viking Linelle maailmankuulun Piper-Heidsieck-samppanjatalon kanssa.

Kasteperinteisiin kuuluu myös se, että varustamo muistaa laivan kummia korulla. Isabel Lennse sai kaulaansa ahvenanmaalaisen GULDVIVA kultasepänliike Maria Karlströmin varta vasten kastetilaisuuteen muotoileman Glory-kultariipuksen. Ajaton, merellistä teemaa henkivä Glory-koru on myynnissä hopeisena Viking Glorylla.

Kastetilaisuuden yhteydessä paljastettiin myös Stefan Lindforsin Under Ytan -veistos. Se kuuluu Havets teater -nimiseen veistostrilogiaan, joka on kunnianosoitus elämälle merellä.

Viking Linelle uuden lippulaivan kastepäivä merkitsi monivuotisen ja suurilta osin poikkeusoloissa toteutetun projektin onnellista huipennusta. Huhtikuussa 2017 tilatun laivan kokonaishinta on noin 225 miljoonaa euroa.

”Onnistuimme toimittamaan Viking Gloryn kotiin, vaikka epäilyjä oli ilmassa. Tämä upea laiva ylittää kaikki odotukseni. Se edustaa aivan uutta laivasukupolvea ja kuvastaa hienolla tavalla yhtiömme saaristojuuria”, Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses sanoi.

Viking Glory

3/2016             Aiesopimus kiinalaisen XSI-telakan kanssa allekirjoitetaan

4/2017             Viking Line allekirjoittaa alusrakennussopimuksen Xiamen Shipbuilding Industryn kanssa

8/2018             Laivaa aletaan rakentaa Xiamenissa

5/2019             Uusi laiva saa yleisöäänestyksellä valitun nimen Glory

6/2019             Kölinlaskuseremonia telakalla

1/2021             Viking Glory lasketaan vesille

6/2021             Alus läpäisee merikoeajo 1:n

11/2021           Alus läpäisee merikoeajo 2:n

12/2021           Viking Glory lähtee Kiinasta kotimatkalle Turkuun

1/2021             Laiva saapuu Turun satamaan

2/2022             Laiva kastetaan Turun satamassa

3/2022             Viking Glory aloittaa liikennöinnin reitillä Turku–Maarianhamina–Tukholma.

 

Filmi: Viking Gloryn kastetilaisuudesta

Kuvia Viking Glorysta ja kastetilaisuudesta

Lue lisää Viking Glorysta

Video Viking Glory ensimmäistä kertaa Ahvenanmaalla

Lisätietoja:

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja
johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö,

christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 51

www.guldviva.com