Viking Glory seilasi läpi Suezin kanavan – ”Merimiesjutuissa oli kuin olikin perää”

21. tammikuuta 2022

Kapteeni Ulf Lindroos ohjasi eilen upouuden Viking Gloryn Suezin kanavan läpi Välimerelle. Matka taittui 11 tunnissa. ”Kokemus oli ainutlaatuinen, eikä jännitystäkään puuttunut. Tunnelma laivalla oli kuin Maailman ympäri 80 päivässä -tarinassa.”

Viking Gloryn lähes viisiviikkoinen kotimatka Kiinan Xiamenista Turun satamaan on edennyt jo yli puolivälin. Sinä aikana Viking Linen uuden lippulaivan lokikirjaan on ehditty kirjata visiitit Singaporessa, Sri Lankan Gallessa ja viimeksi pienessä Djiboutin tasavallassa Afrikan sarvessa, joissa alus on käynyt tankkaamassa polttoainetta.

Torstaina 20. tammikuuta Viking Gloryn eksoottisella reitillä oli vuorossa Suezin kanava, jonka kautta laiva siirtyi Punaiseltamereltä Välimerelle. Parhaillaan alus suuntaa kohti Kyprosta, josta sen matka jatkuu Gibraltarinsalmen kautta Atlantille. Kanavan läpi seilaamiseen kului 11 tuntia.

”Kun kotivesillä purjehdimme keskellä maailman kauneinta saaristoa, nyt pääsimme ihmettelemään loputtomia hiekkavuoria, massiivisia siltarakenteita ja valtavaa määrää kaivinkoneita. Varsinkin kanavan Siinain puoleinen ranta on yksi suuri rakennustyömaa. Myös itse kanavaa rakennetaan ja parannellaan koko ajan. Esimerkiksi viime vuonna uutta kanavaa valmistui noin 30 kilometriä”, Viking Gloryn kapteeni Ulf Lindroos kertoo.

Kanavan ohittamiseen liittyvä byrokratia oli mietityttänyt kapteenia etukäteen, eivätkä hänen siitä kuulemansa tarinat osoittautuneetkaan täysin merimiesjutuiksi.

”Suezin kanavan läpi matkaaminen oli varmasti yksi tämän reissun kohokohtia, mutta ilman jännitysmomentteja emme siitä selvinneet. Pohdimme kuumeisesti, saisimmeko kaikki byrokratiaan liittyvät palikat kohdalleen aikarajaan mennessä. Huoli ei ollut aivan turha. Kanavaluotseilta nimittäin kuulimme, että vaikka olimme tehneet saapumisraportin ohjeiden mukaan, nimemme puuttui saattuelistalta. Niinpä saimme saattueessa varapaikan. Syy jäi epäselväksi, mutta matka pääsi jatkumaan. Se on tärkeintä.”

Viking Gloryn kotiin tuominen on Ulf Lindroosille ja hänen 40 hengen miehistölleen haastava mutta ainutlaatuinen tehtävä. Heidän aikansa on kulunut upouuden laivan sielunelämään tutustuessa ja laivan edistyksellistä teknologiaa testatessa.

”Glory reagoi niin herkästi komentoihin, että välillä tuntuu kuin se pystyisi lukemaan ajatukset. Opettelemme tässä toistemme tavoille ja teemme hienosäätöä. Voin kuitenkin sanoa, että vain parissa viikossa olemme hypänneet lapsenkengistä suoraan murrosikäisen tossuihin. Minulle matkamme suurin yllätys onkin ollut se, että laivan uusi teknologia on toiminut lähes ongelmitta.”

Turkuun Viking Glory saapuu helmikuun alussa. Liikennöinnin Tukholmaan Maarianhaminan kautta se aloittaa 1.3.2022.

”Matkamme on taittunut suunnitelmien mukaan, ja sääkin on suosinut – tähän asti laivan keinunta on ollut lähinnä kehtomaista tuudittelua. Yhteishenki ja tunnelma Glorylla on aivan mahtava! Silti me kaikki odotamme jo innoissamme kotiin saapumista ja sitä, kun näemme Turun ensi kertaa horisontissa”, Ulf Lindroos sanoo.

Viking Gloryn kotimatkaa voi seurata somessa

Viking Gloryn kotimatkaa voi seurata lähes livenä Viking Linen some-kanavissa: Facebookissa, Instagramissa, TikTokissa, YouTubessa, LinkedInissä ja Twitterissä. Matkan aikana tutuiksi tulevat laivan miehistö, reitin kohokohdat ja arki upouudella laivalla.

Lisätietoja:

Johanna Boijer-Svahnström, tiedotusjohtaja

johanna.boijer@vikingline.com, puh. +358 18 270 00

Christa Grönlund, tiedotuspäällikkö,

christa.gronlund@vikingline.com, puh. +358 9 123 51